Футболистите на Черно море ще играят срещу Левски без премии. Извънредно пари може да получат, само ако ръководството на "моряците" прецени след мача, съобщиха от клуба. 

По традиция "моряците" не вземат финансови бонуси за отделните мачове от турнира за Купата на България, а само ако спечелят трофея. Тогава футболистите и спортно-техническият щаб ще получат премията по специална схема.

Тя ще бъде изчислена на базата на изиграните мачове в турнира, умножена по заложените във вътрешния правилник бонуси за всеки един мач от първенството. Такава е практиката на "Тича" от години и ръководството по принцип не възнамерява да прави промени. 

Подопечните на Георги Иванов могат да получат финансов бонус евентуално и при класиране на финал в турнирната надпревара за добро представяне. Но това също ще е по преценка на ръководството и собствениците. 

През май 2015 г. "моряците" триумфираха в надпреварата именно след успех над "сините" с 2:1 след продължения на "Лазур". Тогава играчите прибраха по 10 000 лева за спечеления трофей като всеки един мач от турнира беше премиран по 1000 лева. Така ще е и през настоящото издание на Купата на България. 

Неслучайно "сините" са един от любимите съперници на Черно море  в тази фаза на турнира. През последните 10 години "зелено-белите" на два пъти изхвърлиха столичния гранд от надпреварата на 1/8-финалите.

През 2009 г. "моряците" разбиха 26-кратния шампион на България с 4:1 във Варна, а три години по-рано "сините" отново капитулираха в морската столица след 2:3 с продължения. Но досега пък никога не са отстранявали столичния гранд на неговия стадион на тази фаза. 

Сега наставникът Георги Иванов няма никакви кадрови проблеми и ще излезе с всичко най-добро срещу бившия си отбор. Въпреки очаквания труден мач, Иванов взе решение тимът му да не набляга върху изпълнението на дузпи по време на последната тренировка на Черно море, която бе в София в късния следобед днес.