Стойчо Стоев записа успешен двубой начело на Левски, след като в първия си официален мач за годината и първи под ръководството на Стоев, "сините" се наложиха с 3:0 над Хасково. Двубоят бе първи сблъсък между двата тима в 1/4-финалите за Купата на България, а с този успех Левски на практика си осигури място в топ 4 на турнира.

Стойчо Стоев записа успешен двубой начело на Левски, след като в първия си официален мач за годината и първи под ръководството на Стоев, "сините" се наложиха с 3:0 над Хасково. Двубоят бе първи сблъсък между двата тима в 1/4-финалите за Купата на България, а с този успех Левски на практика си осигури място в топ 4 на турнира.

На "Георги Аспарухов" Левски логично бе по-добрият отбор, а два гола на Валери Домовчийски през първото полувреме дадоха солиден аванс на „сините“. Първата част бе и по-интересната като в нея и двата тима показаха глад за футбол и желание за изява. През втората част домакините продължиха да имат превес в играта, но очевидно намалиха темпото. Изглеждаше, че двубоят ще завърши 2:0, когато в 90-ата минута хасковлии си реализираха комичен автогол, който направи реванша в Хасково протоколен. Любопитен факт е, че двата отбора ще се изправят един срещу друг на "Георги Аспарухов" отново в петък, но в мач от първенството.

Четири от петте нови попълнения на Левски направиха официалния си дебют като Боян Йоргачевич и Емил Нину започнаха срещата като титуляри, а Лукаш Гикевич и Либан Абди влязоха в игра през второто полувреме.

Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ започна с активна игра на двата отбора, които демонстрираха жажда за футбол. Логично, домакините от Левски бяха по-активникато в първия четвърт час се отчетоха с опасни удари на Божидар Краев и Луис Педро.

След още няколко добри атаки в синьо, се стигна до 22-ата минута, когато Димитър андонов игра с ръка в наказателното поле след изстрел на Антонио Аниете, а Валери Домовчийски материализира 11-метровия удар за 1:0.

Голът леко успокои домакините и Хасково на свой ред направи няколко атаки, в които обаче гостите като че ли действаха прекалено плахо. Емил Нину можеше да си отбележи автогол при един опит да изчисти топката, но добрата намеса на другото ново попълнение Боян Йоргачевич предотврати това.

Веднага след това, в 35-ата минута, Мигел Бедоя подаде към Краев в наказателното поле, а след разбъркване топката стигна до Домовчийски, който от близко разстояние успя да реализира втория си гол в мача.

В самия край на полувремето гостите можеха да върнат интригата в сблъсъка, но от добра позиция Владислав Узунов стреля на сантиметри от станичния стълб.

През второто полувреме домакините очевидно намалиха темпото на игра като продължиха да владеят спокойно топката, но без да организират някакви по-сериозни атаки към вратата на Акалски. В игра влязоха новите попълнения Гикевич и Абди като полякът на два пъти не бе далеч от дебютен гол. В първия случай обаче изстрелът му бе блокиран, а във втория той не успя да стигне до топката след пас на Гаджев.

Изглеждаше, че мачът ще завърши с успех 2:0 за Левски, когато обаче в последната минута на редовното време гостите си отбелязаха доста комичен автогол.

При една балонна топка в полето на Хасково, Кирил Акалски излезе на тъч линията в опит да играе с топката. Излизането му обаче бе доста неразчетено, а Мигел Бедоя открадна топката и напредна напред, след което я центрира към Гикевич. Вместо поляка обаче, с топката игра Трифонов, който в опита си да изчисти, вкара топката в собствената си врата.

Така Трифонов оформи крайното 3:0, което съвсем реши изходи на битката между двата тима.

Развоят на мача минута по минута вижте ТУК!