Точно след една седмица отборът на ЦСКА трябва да заяви участието си в турнира за Купата на България. Това ще се случи на датата, на която "червените" трябва да картотекират своите футболисти за мачовете в Югозападната В група.

"Армейците" са получили датата 5 август, на която да внесат необходимите документи. Именно на датата за картотека всеки един аматьорски отбор заявява участие във втория по сила турнир в България.

След това зоналните съвети имат един месец и до 10 август трябва да са организирали мачовете, които ще определят осемте представителя на четирите зонални съвета (по два от всяка зона). Очаква се ЦСКА да подаде заявка за участие в турнира.

В същото време стана ясно, че "червените" предварително трябва да заявят и желанието си да играят мачове на осветление. Ако това не се случи преди началото на сезона то за всеки такъв мач трябва да се иска и разрешение на съперника.

Очаква се в скоро време представители на Зоналния съвет на БФС София да посетят всички стадиони, на които предстои гостуване на ЦСКА, за да се коментират мерките за сигурност, които ще бъдат взети при визитите на "червените".