Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че „червените“ не трябва да мислят за гръмки успехи в близките години, а трябва да се съсредоточат върху изграждането на качествен състав. Това специалистът обясни на прибиране на отбора след злополучното отпадане от Зимбру.

„Съжалявам много за случилото се. Най-малко се очаквали. Но ние сме в началния стадий на формиране на един отбор, а във футбола и в живота някои етапи не могат да се прескочат. Ще направим всичко по силите си бързо да си стъпим на краката. За 2 седмици да събереш 25 човека е невъзможно да изградиш състав. Какво да кажем за другите, които градят от 3-4 години състав и не можаха да направят нищо. Не може всяка година да се взима по цял отбор. Това говори за положението на българския футбол. Това е и държавна политика“, започна Стойчо Младенов.

„Зимбру е белязал голям прогрес в сравнение с това, което е било преди 10 години. Сега базата на този отбор може да се сравни само с тази на Лудогорец“.

„Сега ще ни остане повече време, за да работим по доста елементи от играта. Изостаналите ще наваксат. Единиците ги имаме. Мачът с Левски е друга мач. Забравяме всичко и се насочваме натам. Знаем каква радост носят успехите над вечния съперник. Лидерите сами си извоюват това име“.

„Ние се обръщаме към школата. Привличаме юноши, залагаме на тях. Не може обаче само на тях да залагаме, защото аз съм реалист и виждам нивото им. Ако искаме да бъдем във втората седмица и да се борим да не изпадаме...но да дойде друг на моето място. Сега да не говорим за психика, тя е доста по-крехка при тях“.

„Дали е имало или не дузпа за нас срещу Зимбру не знам. Това са неща, които ги има във футбола. Чужденците няма да ги рискуваме, ще ги вкарваме един по един“.

„ЦСКА ще гони победа във всеки един мач. А за успехи, казах в близките 3-5 години да забравим за тези неща, ако искаме да имаме стабилен състав, ако ли не ще лъкатушим. Недоволен съм от резултата, но аз знам на какъв етап съм. Повече не може да изискваме“, завърши специалистът.