Лудогорец осъществи много силен трансфер две седмици преди старта на мачовете в европейските клубни турнири. Шампионите привлякоха десния бек на един от най-великите бразилски отбори – Сантос, Сисиньо. 26-годишният защитник ще замени продадения в Шалке 04 Жуниор Кайсара.

След дълги преговори, в последния момент ръководството на четирикратния шампион успя да финализира сделката с бразилския клуб и да откупи правата на футболиста, съобщиха от Пресслужбата на Лудогорец.

Във вторник сутринта Сисиньо подписа договор с Лудогорец в Австрия в присъствието на президента на клуба Александър Александров след успешно преминати медицински прегледи в Залцбург. След това проведе и първа тренировка в базата на шампионите във Флахау.

В отбора на Пеле Сисиньо играе сезон и половина с една от най-големите звезди на съвременния бразилския футбол – Робиньо, носил екипите на Реал Мадрид, Милан и Манчестър Сити. Със Сисиньо в състава през 2015 г. Сантос печели щатското първенство Паулиста, където са събрани повечето големи отбори в Бразилия – Палмейрас, Сао Пауло, Коринтиас, Понте Прета. На финала Сантос побеждава с 2:1 Палмейрас. С отбора на Пеле Сисиньо има 101 мача, 4 гола и 6 асистенции.

През 2013 година Сантос купува Сисиньо от друг елитен отбор – Понте Прета, за 3 400 000 евро. Десният бек се засича съвсем за кратко с голямата звезда Неймар, който по същото време финализира трансфера си в Барселона.

В кариерата си Сисиньо е играл още за Бразилензе, Жувентуд и Ремо.

Бразилецът е петият нов футболист на Лудогорец до момента. Шампионите вече привлякоха Милан Борян, Лукас Саша, Цветелин Чунчуков и Джоди Лукоки. Последният ще се присъедини към Лудогорец в Австрия на 1 юли.