Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев на няколко пъти се спря върху ключовото значение на мача с Базел за развитието на груповата фаза в Шампионската лига за тима му. Наставникът определи двубоя като „много тежък“. „Ако те бият, става трудно за нас, и обратното. Мачът ще е много важно да го изиграем добре тактически,“ заяви Дерменджиев. „За Базел също е един много тежък мач.“

“Футболистите повече мислят за ШЛ, но това е, защото участваме за първи път. В следващите години те вече ще преминават тази фаза по-лесно. Мисля, че утре всичко ще е наред,” започна старши треньорът на разградчани в началото на официалната пресконференция преди утрешната среща с Базел.

“Имаме картотекирани 21 футболисти, всички са добре. Проблемите за Базел, са си за тяхна сметка. Не мога да ги коментирам. В никакъв случай не можем да бъдем спокойни, има достатъчно футболисти, които да заместят Марко Щрелер. Състоянието на Христо Златински е добро. Самият той има психологически проблем, той се притеснява за съпругата и детето си, при тях няма сериозни проблеми, но ги има,” обясни за кадровите моменти Дерменджиев.

“Ние изиграхме два много добри мача, срещу много силни отбори, като Ливърпул и Реал Мадрид. Базел също е много силен, затова ни чака много тежък мач. Особено след победата на Базел над Ливърпул. Това, което играхме срещу Реал и Ливърпул, утре ще се опитаме да го повторим. Нашето предимство е в колективът. Футболистите ни придобиха рутина, и мисля, че утре ще изиграят един много добър мач,” продължи специалистът.

“Лудогорец винаги има високи цели, затова постигна толкова много за четири години. Трябва да повторя, че този мач утре е много важен, ако спечелим, много неща ще се променят. Категорично не ни притеснява нищо от миналогодишното отпадане. Имаме повече самочувствие, повече опит, по никакъв начин тези две загуби няма да ни повлияят,” завърши Георги Дерменджиев.