Съставът на Левски претърпя много тежка загуба в Младежката Шампионска лига от турския Алтънорду. На стадион "Кемал Ататюрк" в Измир младите "сини" надежди отнесоха поражение с 0:5 и направиха илюзорни шансовете си за продължаване напред в турнира преди реванша на "Герена". Той ще е на 19 октомври. 

Българският отбор понесе много тежък удар още в 3-та минута, когато Георги Недялков беше изгонен с директен червен картон. Това предопредели случващото се до края на двубоя и с два гола преди почивката и още три след нея, турците се поздравиха с разгромната победа. 

Младите левскари не отправиха нито един удар към вратата на противника, като за сметка на това към тяхната имаше общо 21, 12 от които точни. На вратата обаче Димитър Шейтанов направи всичко по силите си и резултатът остана в тези измерения след последния съдийски сигнал. 

Иначе след червения картон на Недялков, турците се хвърлиха напред и не спираха да обстрелват вратата на "сините". Това доведе и до първия им гол в 33-та минута, автор на който беше Алиджан Йозфесли. Само три минути след това и Анил Излем Балакиз се разписа и вече се очертаваше какво ще се случи в този мач, макар че до почивката повече попадения не паднаха. 

между 50-та и 62-та минути погромът над българския представител беше оформен. Фатих Актай оформи класиката в 50-та минута, а в 59-та Енис Дурак направи 4:0. Само три минути след това Алиджан Йозфесли с второто си попадение в мача оформи крайното 5:0 и на практика сложи точка на спора в този двубой като цяло. 

В крайна сметка повече голове в мача не паднаха, но едва ли е останала каквато и да било интрига за ответния сблъсък на 19 октомври на "Герена". 

Съставът на Левски: Димитър Шейтанов, Георги Павлов, Иван Калайджийски, Георги Янев (56'-Алекс Боримиров), Станислав Иванов (75'-Сонер Полат), Атанас Кабов (14'-Мартин Костадинов), Ивайло Найденов, Георги Недялков, Християн Бориславов, Петър Иванов, Илия Юруков. 

Развоят на мача: 

1' - Начало на мача

3' - Георги Недялков от Левски е изгонен с директен червен картон за груб фаул срещу Акташ от турския състав. 

10' - Йозтюрк от състава на Алтънорду прави страхотен пропуск пред вратата на Левски. 

14' - Първа смяна в мача. Излиза Атанас Кабов, влиза Мартин Костадинов. 

20' - Хубава атака на Левски, но Георги Янев се е оказал зад защитата на противника и тя е спряна в зародиш. 

25' - До момента няма точен удар в очертанията на някоя от двете врати. Иначе турците имат 4 неточни, докато Левски - нито един. 

29' - Фатих Актай стреля от дистанция, но отново покрай вратата на Левски. 

33' - Натискът на турците дава резултат. Алиджан Йозфесли вкарва първото попадение в мача - 1:0 за Алтънорду. 

36' - Турският отбор повежда с 2:0, а попадението е на Анил Излем Балакиз след хубаво изпълнение и страхотна асистенция на Муса Джанер Акташ. 

45' - Димитър Шейтанов спаси Левски от трето попадение в мрежата с перфектно спасяване при изстрел на Алиджан Йозфесли. 

45+1' - Край на първата част! Алтънорду води с 2:0 след първите 45 минути, като левскарите могат да са доволни, че падат само с толкова. Ударите към тяхната врата са 9, докато те не са отправили нито един. Трябва да се отбележи, че още от 3-та минута "сините" са с човек по-

малко. 


46' - Начало на втората част. 

50' - Резултатът набъбва на 3:0 в полза на Алтънорду. Автор на попадението е Фатих Актай, който се разписва след страхотна асистенция на Енис Дурак. 

56' - Още една смяна в Левски. Излиза Георги Янев, влиза Алекс Боримиров. 

57' - Още един шанс за Алтънорду да направи преднината си още по-убедителна, но Акташ пропуска. 

59' - Резултатът придобива катастрофални измерения за младите левскари. Вече е 4:0, а автор на попадението е Енис Дурак, който се разписа след точен пас на Алпер Кадир Дурук. 

62' - Катастрофата е налице. Алтънорду повежда с 5:0 след гол на Алиджан Йозфесли след подаване на Али Айдън. 

68' - Йозтюрк с хубав удар към Димитър Шейтанов, но стражът спасява. 

76' - Смяна в Левски. Излиза Станислав Иванов, влиза Сонер Полат. 

85' - Али Айдън направи страхотен пропуск пред Димитър Шейтанов. 

90+5' - Край на мача! Алтънорду записа победа с 5:0.