Манчестър Юнайтед не е сред евентуалните съперници на Лудогорец за жребия за 1/16-финалите на Лига Европа, защото „червените дяволи“ завършиха втори в своята група, въпреки успеха с 2:0 при гостуването на Заря.

Българският шампион ще бъде сред непоставените отбори на жребия в понеделник. Лудогорец ще се падне или с един от победителите в групите на Лига Европа, или с някой от четирите трети отбора в Шампионската лига с най-добри показатели.

Тотнъм, Копенхаген, Лион и Бешикташ, които идват като трети отбори от Шампионска лига, които са с по-добри показатели и ще бъдат поставени, за разлика от българите. 

Знаят се 11 от победителите от груповата фаза на Лига Европа – Фенербахче, АПОЕЛ Никозия, Сент Етиен, Зенит Санкт Петербург, Рома, Аякс, Шахтьор Донецк, Шалке, Фиорентина, Спарта Прага и Османлъспор.

Все още не се знае победителят от група „F“ на Лига Европа, защото двубоят между Сасуоло и Генк бе отложен за петък заради гъста мъгла. Белгийският отбор все още има шансове за първото място, защото имат актив от 9 точки. Атлетик Билбао е временно лидер с 10 точки. Ако белгийците вземат поне точка, те ще изместят баските от списъка на потенциалните съперници на българския първенец.

Потенциалните съперници на Лудогорец:

ФК Копенхаген

Лион

Тотнъм

Бешикташ

Зенит

Рома

Аякс

Шахтьор Донецк

Шалке 04

Спарта Прага

Османлъспор

Фиорентина

Фенербахче

АПОЕЛ Никозия

Сент Етиен

Атлетик Билбао/Генк