Вратарят на Левски Боян Йоргачевич се завръща на европейската сцена, след като няколко години не се беше подвизавал в евротурнирите. Той и "сините" се изправят срещу словенския Марибор във втория квалификационен кръг на Лига Европа. 

Словенците определено са фаворит, но според сръбския страж на българския представител, място за страх и уплаха няма. Според него, битките в Европа са непредвидими, защото са само в два мача. 

"Искам да кажа, че е страхотно да се върнеш на международната сцена. Всичко е професионализъм и не правя разлика дали играя в първенството, или в Европа. разликата е само, че в шампионата имаш време да поправиш евентуална грешка, но в Европа нямаш", сподели Йоргачевич.  

"Имаш само две полувремена и не можеш да се отпускаш. Всички в отбора сме наясно с това, знаем, че този мач е тежък. Нашите фенове чакат този момент от много време и виждаме как много хора дойдоха тук. Те очакват от нас да се представим добре, играчите са наясно с това. Настроението в отбора е добро, чакаме да започне мачът", добави вратарят. 

"Познавам доста играчи от Марибор, срещал съм се с тях в кариерата си, например с Шулер. Това е тим, който буди респект. Да, ще има уважение от нас, но не и страх. Всичко може да се случи в тези мачове, всичко може да се реши в един момент или от желанието на отбора", сподели още сърбинът. 

"Марибор има страхотни играчи, много качествени - Шулер, Новакович, много млади и квалитетни момчета. Но ние не трябва да гледаме противника, а нас и да се концентрираме върху представянето си", завърши Йоргачевич.