Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че ако бъдат продадени футболисти не е толкова наложително да бъдат взети на техни места нови. „Ние не търсим футболисти. Имаме достатъчно. Има запитване към наши играчи, но може да се разделим с наш играч, ако има оферта, на която не може да се устои. Дори, ако продадем играч и не вземем играч, ще се справим перфектно до края на сезона. Ако са необходими нови те ще са нужни чак в квалификациите за Шампионска лига“, заяви за Гонг Дерменджиев.

„Започнахме тренировки от днес. Участието на Хамза в турнира за Купата на Африка е поет ангажимент с времето. Това е добре и не е добре. Аз му казах, че предпочитах да не е с националния отбор, но в крайна сметка той трябва да защитава цветовете на родината си и трябва да е там. Кайсара ще дойде в Турция“, допълни още треньорът на шампионите.

„Един от моментите, който трябва да избегнем е чисто психологическия преход между мачове в Европа и тези само в България. Дискутираме този проблем, защото след връх като Шампионска лига мотивацията е по-различна. Играчите го разбират и го говорихме това. Искаме да играем така, както бе в Шампионска лига. Не вярвам да има пренасищане от титли и успехи у някои футболисти. Повтаряне влизане в груповата фаза на Шампионската лига е предизвикателство. Дадени играчи може да ги искат отбори в Европа, но едва ли ще са отбори, които дори ще имат възможност да играят квалификации в ШЛ“, допълни още Дерменджиев.

Той коментира и ситуацията с договорите на някои от основните играчи, които изтичат това лято. „Всеки играч трябва да си направи сметка при преподписване на договорите. До няколко дни ще стане ясно, дали Борян ще остане в Лудогорец. Не мисля, че неговото оставане в отбора е свързано с някаква продажба на Владислав Стоянов“, каза треньорът.

„Целта са и титла, и купа. Няма да жертваме нищо. Ние участваме на всички фронтове. Ние гледаме само нашия отбор. Искам отборът да се подготви добре и всички да са здрави. Не случайно сме взели няколко юноши при нас. Надявам се постепенно да се интегрират футболисти в първия отбор, за да може до година или две да има футболист от школата на Лудогорец, който да играе основна роля в представителния отбор“, заяви Дерменджиев.

Специалистът коментира и назначаването на Стойчо Стоев за треньор на Левски. Двамата работиха заедно миналия сезон, когато Лудогорец игра в Лига Европа. „Стойчо Стоев е добър треньор. Левски са си взели решение за неговото назначение. Мисля, че ще се справи“, допълни Дерменджиев.