Благоевградският магистрат Мирослава Йорданова прекрати делото по Указа за борба с дребното хулиганство, образувано срещу Маргарита Бербатова, нейната снаха Димитринка Ганчева и журналиста от вестник "Струма" Бетина Апостолова.

С определение съдия Йорданова прати съставения от полицията административен акт в Районна прокуратура - Благоевград за установяване на данни за извършено престъпление от общ характер. Ако държавното обвинение събере достатъчно доказателства, то майката на футболиста Димитър Бербатов и съпругата на неговия брат Асен - Димитринка, ще бъде квалифицирано евентуално като едро хулиганство, станало пред множество очевидци.

Повече от четири часа в съдебната зала бяха разпитани десетима служители от "Борба с организираната престъпност", както и полицаи по охрана на обществения ред в Благоевград. Всички те били пратени на улица "Пере Тошев", където е домът на Асен и Димитринка, за да извършат процесуално-следствени действия по оперативен сигнал, че в жилището на младото семейство се укриват наркотични вещества.

Прекратиха делото за хулиганство срещу Бербатова

източник: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

На 30 януари, полицаите съставили единствено акт по Закона за движение по пътищата на Асен Бербатов, тъй като той карал автомобил "Мазда", с отнето свидетелство за правоуправление, съобщиха по време на разпит полицейските служители.

С леки изключения, почти всички антимафиоти заявиха, че не си спомнят детайли от случилото се пред дома на Бербатови, където по време на полицейска акция срещу Асен Бербатов бе нападната журналистката от вестник "Струма" Бетина Апостолова.

Прекратиха делото за хулиганство срещу Бербатова

източник: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Никой от спецполицаите не посочи дали Маргарита Бербатова и снаха й Димитринка са ритали и удряли Бетина, но всичките категорично заявиха, че е имало инцидент, прераснал в меле. Всички обаче си спомниха, че Бетина е снимала по това време и се е оттеглила с колегата си Владимир Симеонов от мястото на полицейската операция.

Прекратиха делото за хулиганство срещу Бербатова

източник: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Разпитаният като свидетел Асен, заяви, че не е имало нападение над журналиста, посочи единствено, че жена му Димитринка е застанала пред него, за да не бъде сниман. Майка му даде показания, че е имало словесен сблъсък, но не и бой. Адвокатът й Албина Анева пледира в залата срещу вредната папаращина и опитите за уронване на доброто име на фамилията. Изтъкна и това, че Маргарита е уважавана в обществото и била номинирана за Жена на годината в Благоевград.

"Доволен съм от постановения съдебен акт. В това дело Бетина Апостолова бе неоснователно водена като нарушител на обществения ред, напротив - тя е пострадала по време на служебни задължения по отразяване на полицейската акция срещу Асен Бербатов. Надявам се, че прокуратурата ще си свърши работата", изтъкна адвокатът на журналиста Росен Кацарски.

Прекратиха делото за хулиганство срещу Бербатова

източник: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка