Две контроли с румънски футболисти изграха формации от Детско-юношеската школа на Лудогорец. По-големите "орлета" записаха разгромна победа, по-малките завършиха наравно.

Мачовете се изиграха на Тренировъчната база на българските шампиони в Разград. Гостите от „Akademia de fotbal sport team” пристигнаха от Букурещ около обяд и почти веднага започна първата среща - между родените през 2000 г. футболисти от двете школи. Преимуществото на домакините бе осезателно, още в първото полувреме те отбелязаха 4 гола: два вкара Димитър Митков, по един – Кристиян Кънчев и Георги Стоянов, а румънците си вкараха и автогол. Във втората част от мача румънците се опитаха да се върнат в мача, но това не се случи, тъй като се развихри един от нападателите в отбора с наставник Радослав Комитов – през няколко минути Любослав Златков отбеляза три красиви гола. Мачът завърши съкрушитело за гостите: Лудогорец р.2000 г. – Sport team 8:0.

Втората среща бе по-оспорвана, което личи и по резултата.  Мачът между родените през 2001 г. футболисти от Разград и Букурещ завърши 2:2, головете за възпитаниците на Милан Чирич отбелязаха Симеон Бончев и Антониян Харалампев. Любопитен факт в този мач, бе че в състава на гостите имаше футболист от Африка.