Две важни решения бяха взети по време на днешното заседание на Изпълкома към Българския футболен съюз. От сезон 2016/17 става задължително условие за лицензирането – на съоръжението да има осветление. Другото решение е включването на футболист в титулярния състав на отборите от А група да има български играч до 21 години, като това влиза в сила още от сезона 2015/16 година.

По време на пресконференцията след Изпълкома, пресаташето на БФС Павел Колев обясни какви са мотивите за двете нови правила.

„В Наредбата ще бъде вписано правилото клубовете от А група да бъдат задължени да включват в титулярния си състав по един футболист до 21 години. Доста дискусии имаше доколко е правилна тази мярка, това се прави в името на младите футболисти в България и даването на възможност за развитие“, сподели Павел Колев.

„Другото важно решение, което вече засяга сезона 2016/17 - задължително условие за лицензирането става осветлението на стадион. Клуб, който не разполага с осветление, ще трябва да заяви стадион, който разполага с осветление“, добави още Колев.