Шампионът на България по плажен футбол Одесос се готви на пълни обороти за Шампионската лига в този атрактивен спорт. Европейският клубен турни, в който участват най-силните отбори на стария континент, ще се проведе от 23 до 29 май в Катания. Варненци, водени от Добрин Стефанов, са в група D с италианския Терачина, израелския Фалфала и швейцарския Уинти Пантерс.

Първите два тима от всяка група се класират за следващата фаза на надпреварата, където са директните елиминации. Мачовете в групата ще се играят на 23, 24 и 25 май. Първият съперник на Одесос е Терачина. Осминафиналите са предвидени за 26 май, а четвъртфиналите - 27-и. Полуфиналите и финалът са съответно на 28 и 29 май.

Одесосци ще се готвят на пясъка на Южния плаж във Варна до 20 май (петък), а на 22-и (неделя) отпътуват за Италия. Първата тренировка на тима на италианска земя ще е следобед същия ден.

Групата на Одесос за Шампионската лига: Костадин Иванов - Марата, Галин Милков, Никола Николов, Милен Стефанов (капитан), Петър Караджов, Илиян Димов, Драгомир Младенов, Иляз Иляз, Кристиян Душков, Данаил Борисов, Славомир Събков, Павел Адамов, Тошко Апостолов.