Детският международен турнир за деца, родени през 2002 г. Beroe cup 2016 стартира. В надпреварата се включиха шест отбора от 3 държави. В Група А са съставите на Левски, Славия и Шериф. В Група Б са домакините от Берое, Етър и Напредак Крушевац.

След кратка церемония по откриването, която се състоя на стадион „Берое“, отборите се насочиха към Спортната база на домакините, където през целия ден се изиграха общо четири двубоя от груповата фаза.

В откриващите двубои Левски се наложи над градския си съперник Славия с 4:0. „Сините“ бяха по-добрия отбор и заслужиха успеха си. Точни за Левски бяха Мартин Петков, Георги Владимиров и Богдан Костов на два пъти.

В другата група домакините от Берое също тръгнаха с победа. Момчетата на Атанас Рибарски се наложиха над Етър с 1:0. През първата част гостите имаха няколко възможности, но „зелените“ също им отвърнаха с добри положения. Веднъж и гредата помогна на малките „боляри“. През второто полувреме Берое се наложи и успя да отбележи гол чрез Никола Маринов.

Следобедните срещи също предложиха много емоции. В първия двубой, който бе от Група Б отборите на Етър и Напредак изиграха страхотен мач, който в крайна сметка завърши без победител. Сърбите повеждаха на два пъти, но „виолетовите“ им отвръщаха с голове. Точни за Етър в двубоя бяха Христо Кунчев и Владимир Георгиев. За Напредак попаденията бяха дело на Матея Йовечич и Лазар Миркович. Така преди последния кръг утре Берое е начело с 3 т., следвани от Етър и Напредак с по 1 т.

В другата група също имаше драма, макар и с друг заряд. Шериф успя да се наложи над „белите“ с 5:0 и така има гол повече от Левски, преди мача помежду им. Петото попадение падна дълбоко в добавеното време. Точни за молдовците бяха Никита Коваль на два пъти и Никита Пикус, който се отличи с три гола и така поведе в голмайсторската класация. Всичко в групата ще бъде решено в директен спор между Левски и Шериф, които имат по 3 т.