Във втория ден на юношеския турнир за купата на Фен клуб на ЦСКА Червена чета – Радецки, Козлодуй на стадиона в Ботев парк дойдоха футболните легенди Спас Джевизов и Димитър Димитров, които участваха в награждаването на отборите от турнира. Купата грабна отбора на СОУ „Св. св. Кирил и Методий”, Козлодуй, които реализираха 15 гола по време на спортното събитие, съобщава официалният сайт на ЦСКА.

Гостите от Лом станаха втори, а на трето място се нареди заслужено отбора на Гложене. Четвърто място и купата за феър плей получиха СОУ „Христо Ботев”, Козлодуй.

По време на церемонията на награждаването Спас Джевизов сподели: „Изключително съм щастлив, че тук в Козлодуй фен клуба на ЦСКА организира и проведе подобен турнир. За децата е важно да виждат игра на стадиона, да имат примери и много се радвам, че имате хора, които на място искат да популяризират футбола”.

Осем отбора от общините Оряхово, Лом и Козлодуй взеха участие в първия футболен турнир, организиран изцяло от фенове на ЦСКА, част от клуб Червена чета – Радецки, Козлодуй. В рамките на два дни осемдесет деца участваха, като всички получиха оригинални екипи на LEGEA. За победителите имаше купи, грамоти, флагчета и топки.

Най-добър вратар на турнира стана Александър Илиев от СОУ „Св.св. Кирил и Методий”, Козлодуй. Най-добър защитник – Прометей Михайлов от Гложене

Най-добър гол-майстор – Тодор Тошков от Лом, реализирал девет гола в турнира

Най-добър халф – Любомир Василев – СОУ „Христо Ботев”, Козлодуй 

Най-полезен играч – Калоян Иванов – СОУ „Св.св. Кирил и Методий”, Козлодуй

Съдийски състави от Монтана, свириха във втория ден на турнира, когато гости на Козлодуй бяха и юношите на ЦСКА. В приятелски мач между ЦСКА и „Ботев” Козлодуй резултатът беше 4:1 в ползва на червените.

„Много благодаря на всички спонсори, които ни помогнаха, за да случим турнира, благодарни сме на всички отбори, че участваха и на ЦСКА, че ни оказаха подкрепа – пратиха юношеския отбор за приятелската среща с „Ботев” Козлодуй и от ръководството дойдоха хора, които на място на подкрепиха”, коментира и Бисер Митков – заместник председател на Фен клуб „Червена чета - Радецки”, Козлодуй.

В двата дни на турнира бяха отбелязани 90 гола, средно по пет гола на мач.

Най-здрава защита показаха отборите на Гложене и СОУ „св.св. Кирил и Методий”, Козлодуй – допуснали са във вратата си само по 6 гола. 

Най-резултатен отбор беше Гложене с 18 гола, следван от отбора на СОУ „Христо Ботев” със 17 гола.

За турнира са изиграни 16 срещи по 40 минути с 10 минути полувреме.

Много футболни страсти, емоции и добро настроение съпътстваха първия Юношески турнир за купата на Фен клуб на ЦСКА „Червена чета-Радецки”, Козлодуй.