В мач от 11-ия кръг на ОФГ София - Запад вторият във временното класиране ФК Драгоман и лидерът Спортист Своге направиха 2:2. Мачът се игра на Градския стадион в Драгоман.

Теренът в Драгоман беше тежък заради проливните дъждове от последната седмица, но все пак в прилично състояние за дерби мач.

Домакините се опитаха да се наложат в началото и да покажат, че неслучайно са втори в момента, но с течение на мача играта се изравни. Атаките се редяха и пред двете врати. Все пак гостите от Своге се оказаха по съобразителни и успяха да вкарат за 0:1, при който резултат и завърши първото полувреме.

Втората част започна като първата с лек превес на Драгоман, които направиха смени в търсенето на обрата. Напористата им игра даде резултат и те изравниха в началото на полувремето. В търсене на пълния обрат "граничарите" се оголиха отзад и при една контраатака на "шоколадите" техен играч нахлу в наказателното поле и бе съорен. Реферът от Сливница Марио Спасов посочи бялата точка. При изпълнението вратаря на Драгоман успя да спаси, но играч на Своге вкара избитата топка за 1:2.

ФК Драгоман не се предаде и при този развой и успя да изравни отново при едно разбъркване след корнер за крайното 2:2.