Четвъртото издание на международна конференция „Спорт и сигурност” се проведе в НСА „Васил Левски“. Партньори на научния форум бяха Академията на МВР, Столичната община и Българският футболен съюз.

В тазгодишното издание на конференцията бяха поставени акценти върху социалните, образователни и организационни мерки в борбата срещу насилието, хулиганството, ксенофобията и агресията в спорта. Специални гости на откриването бяха началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Златко Тодоров, директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов, заместникът му ст. комисар Антон Златанов и ректорът на Академията на МВР доц. д-р Неделчо Стойчев.

Участниците в конференцията станаха свидетели на демонстрация по лична полицейска защита. Тя бе ръководена от Марио Илиев – ст. преподавател по полицейска лична защита и физическа подготовка в Академията на МВР и международен съдия по таекуондо. 

Курсантите от АМВР показаха основни техники и полицейски правомощия – използване на физическа сила и помощни средства при самозащита на улицата, защита на гражданите, реализация в специални полицейски акции и задържания на въоръжен противник с нож, тояга, пистолет, палка – дисциплини, които освен практико-приложен имат спортен и състезателен характер. 

Специалните полицейски сили към СДВР направиха демонстрация на дейността на служителите си при борба с масовите хулигански прояви.