Близо 400 деца участваха на тазгодишните финали по футбол 5,7 и 9 в Трявна. За трети пореден път възрожденският град бе домакин на надпреварата, която бе организирана от направление „Детско-юношески футбол“ към БФС, който пое всички разходи по настаняването и изхранването на отборите.

В продължение на 3 дни, 24 отбора мериха сили на терена на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна, както и в близкото село Плачковци.

Във всеки един от форматите, отборите бяха разделени в две групи по четири, в които играха всеки срещу всеки. Според класирането в тях тимовете след това определиха крайното подреждане.
Зрителите станаха свидетели на много вълнуващи двубои, с доста голове, емоции и най-важното – ФЕЪРПЛЕЙ.

Официални гости на събитието бяха областният управител на БФС в Габрово -  Георги Трендафилов, техническият директор на БФС – Павел Панов, регионалният селекционер в БФС – Емил Спасов, както и регионалните мениджъри на БФС - Александър Йорданов и Стефан Колев, които наградиха призьорите с купи.

В надпреварата по футбол 5 над всички бе отборът на “Червено знаме“ (Царско село), който триумфира с титлата след успех на финала над връстниците си от Орлета (Пазарджик) с 4:0.

Резултати от турнира по футбол 5

На финалите по футбол 7 младите надежди от Академията на „Царско село“ също бяха над всички. Възпитаниците на Кемал Рашидов надиграха с категоричното 3:0 Черноморец на финала и грабнаха трофея.

Резултати от турнира по футбол 7

Отборът на Ботев (Пловдив) спечели финалите по футбол 9, след като надигра ЦСКА с 6:2 след дузпи, а редовното време завърши при 1:1.

Резултати от турнира по футбол 9