Зам.-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Антон Попов коментира в ефира на Дарик радио идеята третият час по физическо възпитание на учениците да бъде воден от лицензирани треньори.

Ръководният фактор разкри, че именно футболната ни централа вече е направила необходимите стъпки този проект да бъде осъществен, при това в най-близко бъдеще.

Антон Попов коментира и темата за предстоящото Европейско първенство по футбол за юноши, на което България ще бъде домакин след няколко месеца.

Относно треньорите, които ще водят третия час по физическо в училищата, Попов сподели: „Подкрепяме изцяло тази идея, още повече, че ние на последния Конгрес издигнахме няколко програми, чрез които искаме да влезем по-сериозно в училищата. Президентът на БФС пое лично ангажимента да обезпечим финансово треньорите, които ще имат лиценз, за да има квалифицирано обучение на децата в третия час по физическо.“

„Ние в последните години, с помощта и на УЕФА, се опитваме да наложим женския футбол. Започнали сме с най-малките, провеждаме турнири.“

„От името на БФС искам да благодаря на министъра на спорта и неговия екип, за да ги уверя, че първенството ще бъде организирано на необходимото ниво. Надявам се, че освен отпуснатите от министерството на спорта средства и общините ще помогнат, за да се извърши реконструкция по стадионите в градовете-домакини“, коментира Антон Попов.

„Бургас е един от градовете, в които една част от парите ще бъдат изразходвани за терени около града, убеден съм, че това ще бъде използвано след това от децата. Там има и клубове.“

Шампионатът ще се проведе у нас от 6 до 22 май. Срещите ще се състоят в четири български града. Посланик на финалната част на турнира ще бъде Стилиян Петров.