Детският международен турнир за деца, родени през 2002 г. бе официално открит днес с кратка церемония. Шестте отбора, които ще се включат в уникалната надпревара бяха представени на публиката на стадион „Берое“. Всички участници получиха специални подаръци от основния спонсор на турнира.

След церемонията отборите се насочиха към Спортна база „Берое“, където ще се изиграят всички срещи от груповата фаза. След малко започват и първите двубои.

В Група А са актуалните носители на Купата на БФС от завършилата преди броени дни надпревара – отборът на Левски София. Тимът е воден от Борислав Кьосев

Съперници в тази група са и децата на една от водещите школи в България – Славия София. Отборът е с наставник Любомир Божанков

Третият отбор в групата е от Молдова. Най-титулувания клуб в страната и водеща школа – Шериф от Тираспол. Наставник на тима е Виталий Мостовой.

В Група Б са домакините и сребърни медалисти от турнира за Купата на БФС – Берое Стара загора. Наставник на беройци е Атанас Рибарски.

В тази група са и децата на една от най-старите и титулувани школи в България – Етър Велико Търново. Отборът е със старши треньор Марин Стефанов.

Третият отбор в групата е представител на една от водещите школи в Европа – сръбската. Тимът от Крушевац – Напрадак, с треньор Борислав Зогович.

Отборите ще играят „всеки срещу всеки“ в груповата фаза и ще участват във финалните срещи според класирането си в групата. Двубоите, определящи крайното класиране в турнира са утре. Предлагаме ви пълната програма на Beroe cup 2016:

Програма:
10.05.2016 г.

10.00 ч. – Откриване на ст. „Берое“
11.30 ч. – Берое – Етър (Велико Търново) (Терен 1) – Спортна база „Берое“
11.30 ч. – Левски – Славия (Терен 2) – Спортна база „Берое“

17.30 ч. – Етър – Напредак (Крушевац, Сърбия) (Терен 1)  – Спортна база „Берое“
19.00 ч. – Славия – Шериф (Тираспол, Молдова) (Терен 2) – Спортна база „Берое“

11.05.2016 г.

09.30 ч. – Берое – Напредак (Терен 1) – Спортна база „Берое“
10.30 ч. – Левски – Шериф (Терен 2) – Спортна база „Берое“

15.00 ч. – Финал 5/6 Място (Терен 1) – Спортна база „Берое“
15.00 ч. – Финал 3/4 Място (Терен 2) – Спортна база „Берое“

17.00 ч. – ФИНАЛ (ст. „Берое“)
18.30 ч. – Закриване (ст. „Берое“)