Старши треньорът на врачанския Ботев Адалберт Зафиров заяви след загубата с 0:2 от Спартак Плевен, че няма да прави трагедии от неуспеха, защото мачът в Криводол е бил само една хубава тренировка за неговите възпитаници:

„Контрола като контрола. Не се получи това, което исках, но се видя, че футболистите ми са уморени от тренировките през седмицата – тежаха им много краката!"

"Продължаваме да търсим нови играчи – имаме проблеми във фаза „атака”, а в защитата, когато смених някои играчи, веднага си пролича, че ги няма на терена. Имаме проблеми и търсим тяхното решение... Търся хора за 3-4 позиции и ако успея да ги намеря, ще вдигнем класата на отбора. Искам да кажа, че видяното днес не е потенциала на тези момчета, защото те наистина са уморени от онова, на което ги подлагам. Знаете, че през зимата се тренира на тежки, разкаляни терени и затова предпочетох да не пускам двама-трима, защото са с разтежения и не исках да се получи по-сериозен здравословен проблем. Най-тежки във футбола са първите две седмици от подготовката. Засега съм доволен от усилията, които хвърлят в тренировките, но има още какво да се желае в игрови аспект”, коментира Адалберт Зафиров.

Засега наставникът на врачани няма да освобождава никого от групата, с която води занимания. Зафиров даде два дни почивка на своите и след двуразовите тренировки през седмицата, ги събира отново във вторник. На заниманията ще е и дошлият на проби от Шумен 2010 централен бранител Кирил Десподов. 21-годишният защитник, който е продукт на школата на ЦСКА, изигра пълни 90 минути срещу Спартак.