Футболистите на ПФК Бургас получиха премии, въпреки че не играха мач от първия пролетен кръг на шампионата в Б група. Днес от 14 часа бургазлии трябваше да приемат на своя стадион в Българово тима на Раковски, който обаче отказа участието си във втория ни ешелон. По този начин възпитаниците на Ангел Стойков прибавиха 3 точки към актива. От ръководството на клуба са решили да стимулират финансово футболистите, както при победа. Това е продиктувано и от факта, че играчите показват изключителна сплотеност и желание за победа както по време на тренировките, така и в контролните срещи до момента. Всички заплати на футболистите и служителите на клуба също се изплащат навреме и забавяния няма.

Същевременно в офиса на ПФК Бургас е получено писмо от БФС. В него се изказват похвали по отношение на това, че клубът не дължи никакви суми на родната централа за получени картони, глоби или каквото и да е друго. Към настоящия момент генералният спонсор на отбора изпълнява всички свои задължения, които е поел. Въпреки това, от там са категорични, че всеки един, който иска да помогне на клуба, е добре дошъл. Вече няколко фирми са подали ръка, като техните имена предстои да бъдат представени на обществеността.

През следващата седмица ПФК Бургас ще изиграе първия си официален мач за 2015 година. Това ще бъде градското дерби с Черноморец. От ръководството на клуба отправят апел да се запази добрия тон както между отговорните фактори в двата лагера, така и между техните привърженици.