Пирин Разлог засили Ботев към аматьорите, удържайки 0:0 като гост в мач от 23-ия кръг на „Б” футболна група. Двубоят се превърна в драма за домакините, които за втори пореден мач не успяха да вкарат гол на коравите македонци, след като и през есента мачът между двата тима завърши при нулево равенство.

След последния съдийски сигнал пък популярен запалянко на врачани с прозвището „Морския” беше арестуван, защото спукал с лакът предното стъкло на колата на съдийската бригада от Русе. Ченгетата го закопчаха, а в неделя се очаква дежурен магистрат от районния съд в Мездра да го съди по указа за футболното хулиганство. Според делегата на БФС Камен Алексиев, Морския е искал да се разправя и със старши-треньора на врачани Адалберт Зафиров, но бил озаптен от полицаите /всъщност почти всички треньори на Ботев през последните години са си имали проблеми със същия запалянко/.

Мачът в Мездра намали до минимум шансовете на „Ботев” и догодина да играе сред професионалистите. Пороят, който се изля на стадион „Локомотив”, допълнително затрудни играта на двата отбора. А и шансът не бе на страната на врачани.

Още в 1-та мин. Румен Рангелов не успя да засече прострелно центриране отдясно на Иво Малинов. До почивката последваха ялови удари на Петров, Димитров и Тонев. В 26-та мин. Малинов беше избутан в гръб от Катранков, но реферът Занев не даде дузпа, за каквато претендираха домакините. Малко по-късно шут на Петров изненада вратаря Вълков, мина под плонжа му, но излезе в корнер, вместо топката да се оплете в мрежата. В 30-та минута вратарят на гостите изби топката преди Рангелов да я достигне, а нападателят се строполи, което даде право на „Ботев” да поиска нова дузпа, на реферът Занев пак си замълча.

След почивката гостите изпуснаха на два пъти да накажат врачани – чрез резервите Варсанов и Кондев, чийто удари бяха парирани от Митов. В 67-та минута Ботев вкара гол чрез Тонев, който беше отменен заради засада, което още повече нажежи обстановката на терена. Последните минути на мача се играха пред вратата на Вълков, но тимът от Разлог удържа равенството. В 81-та мин. Петров от корнер прехвърли вратаря, но топката се удари в дясната му греда и се върна на терена. 5 минути по-късно Рангелов игра като последен в отбраната на гостите и с тяло спря влизащата във вратата топка.

В 88-та минута Пирин остана с 10 души на терена, когато Демиров получи втори жълт и респективно червен картон, а по пътя си към съблекалните се просна на терена и предизвика доста упреци. След края на добавените от съдията 4 минути и Рангелов от домакините видя отблизо червения картон, тъй като влезе в разправия с русенския рефер Занев.

Веднага след края на срещата ръководството на Ботев, чрез изпълнителния директор Цецко Стефанов, внесе жалба срещу решенията на съдийската тройка.