Отборът на Пирин Благоевград завърши наравно 1:1 с Хасково в контролна среща, играна в санданското село Склаве.

Това бе втора контрола и за двата отбора в този подготвителен период. Двубоят се игра на тежък терен, но на фона на изсипалия се през нощта дъжд, той общо взето позволи да се играе футбол.

Играчите на Хасково в началото на мача се пригодиха по-добре на тежкия терен и се опитаха да пресират своя противник. До 40-та минута голови положения в мача липсваха. Тогава обаче възпитаниците на Емил Велев поведоха с малко куриозен, но много красив гол. След центриране на Лозев, Педро Еуженио направи опит за ножица и с пета вкара рядко срещан по терените гол.

На полувремето Йордан Самоковлийски направи 8 смени. Цял мач изигра вратарят Бахтарлиев, а по 75 минути Александър Башлиев и Красимир Станоев. За Хасково титуляр започна преотстъпеният от ЦСКА юношески национал Григор Долапчиев, а на вратата вместо Акалски, започна бившият вратар на Миньор Перник Николай Банков.

През втората част „орлетата“ надиграха своя съперник и изпуснаха победата. В 48-та минута Креболиев остана сам срещу вратаря Акалски, който в първия момент отби топката, но притичалият Антонио Хаджииванов отбеляза за 1:1. Само 3 минути по-късно отново Акалски спаси страхотен удар от 20 метра на Хаджииванов. Последваха пропуски и на Любов Войнов, Тони Тасев и пак на Хаджииванов. 10 минути преди края на мача Коруджиев от Хасково направи страхотен удар от около 25 метра и топката мина на сантиметри от страничната греда.

По различни причини в днешната контрола за Пирин Бл не играха вратарите Ганев и Костов, както и Костадинов, Благов и Мартин Тошев.

До края на седмицата на Пирин Благоевград предстоят още две контроли – срещу Вихрен в петък, и срещу Литекс в събота в Благоевград.