Наставникът на Ботев Враца Николай Тодоров - Кайзера сподели след двубоя на своя тим със Септември, че е научил за смъртта на Трифон Иванов минути преди началото на днешния мач: "Нямам думи, с които да опиша загубата. Играл съм с Трифон още от юношеските формации в националния отбор. Нелепо е това, което се случи днес... но такъв е животът! Той беше голям приятел и невероятен човек. Моите съболезнования за близките му."

Тимът на Ботев Враца се върна на пътя на успехите, след като разби с 4:1 Септември /Тервел/ в последния мач от предварителна група Б на турнира "Балчик къп".

Врачани завършиха на трето място в потока, но все още няма яснота срещу кого ще играят в понеделник. Според предварителната схема на турнира възпитаниците на Николай Тодоров-Кайзера трябва да срещнат от 14.30 часа в Балчик третия от група А - ботевградския Балкан.

Ботев Враца

източник: Георги Александров

Организаторите на надпреварата обаче тепърва ще решават как да завърши тя, след като се разбра, че мачове за първо и за трето място няма да има, тъй като финалистът Черно море и спорещият за третата позиция Дунав се завръщат съответно във Варна /заради началото на сезона в А група/ и в Русе /заради контрола с ЦСКА/.

Отборът на Ботев се представи на добро ниво срещу Септември днес, потвърди Кайзера.

"Доволен съм от всички - и като поведение на терена, и като игра, и като победа, разбира се. Георги Павлов реализира два гола с глава, победата допълниха с попадения още Венци Иванов и Христо Спасов от дузпа. Въпреки колебанията от страна организаторите за финалната фаза от турнира, ние продължаваме по нашия план - тренировки и изчистване на стила", заяви Николай Тодоров.