БФС ще изпрати свой емисар, който ще следи за феърплея на мача от 25-ия кръг на Б група между отборите на Септември (Симитли) и Пирин (Разлог), който ще се играе днес на стадиона в село Крупник, научи БТА.

Въпросният човек е бил информиран в събота, че трябва да посети селото и да наблюдава дали мачът ще се играе феърплей. Както е известно, Пирин (Разлог) е един от отборите, заедно с Верея (Стара Загора), чийто морал беше поставен под съмнение. Именно двата отбора сътвориха странен двубой, спечелен от старозагорци като гости. Обвиненията, че Верея са платили 12 хиляди лева нерегламентирано, за да спечелят мача, дойдоха от кмета на Симитли Апостол Апостолов. Сега Септември приема Пирин, а поражение на симитлийци ще утежни ситуацията им в дъното на Б група. Така човекът от БФС ще гледа дали гостите от Разлог ще играят на 100 % или във втори мач тази пролет съмненията ще тегнат над тях.

Другият замесен отбор- Верея (Стара Загора), прави впечатление с удобните и еднакви съдийски назначения за някои мачове. Така например на 28-и февруари Димитър Андреев от Кърджали е назначен на мача Септември (Симитли)- Верея. На 21-и март същият съдия е назначен на мача Черноморец- Пирин (Разлог) и прави всичко възможно да попречи на бургазлии да спечелят, включително и с усмивка подминава игра с ръка в полето на разложани.

Върхът на творчеството на потомствения съдия от Кърджали е на 9-и април на мача Верея- Локомотив (Мездра), когато дава дузпа за домакините в 90-ата минута за 1:0. Играчи на Мездра пък свидетелстват, че въпросният рефер по време на срещата ги предупредил, че "ще даде домакинска дузпа, така че да си знаят". В момента Андреев е със спрени права, но нищо чудно когато отшуми около него, да бъде върнат в нарядите./БТА