Антон Фажев пожела да отговори на Пиетро Белардели за отправените обвинения към него. Италианецът обвини бившия шеф на УС на Спартак 1918, че с действията си е провалил мача с Банско. Като с втората служебна загуба за сезона му коства изхвърляне от професионалния футбол.

Вижте гледната точка на Антон Фажев за отношенията им с Белардели:

"Имам свидетели, в лицето на Радомир Тодоров, Никола Яначков и Славомир Събков, които могат да докажат, че вината да няма мач с Банско е единствено на Белардели. Той преговаряше няколко дни с тримата за подписване на договори. Ако те бяха сключили контракти, щяхме да имаме четирима професионалисти и срещата да се играе. Радо и Никола казаха на Белардели, че не искат да им плаща старите заплати. Настояваха обаче да им платят заплата за последния месец, в който тренираха с отбора, за да подпишат. Те посочиха сума, която Белардели прие. След няколко дни италианецът обаче фиксира нова сума. Двамата приеха с усмивка и нея. Дойде обаче петък. Тогава Белардели каза на двамата, че ще им плати половината от договореното. Радо и Никола му казаха в прав текст, че няма как да подпишат при тези условия. Така че ако Белардели искаше да има мач, щеше да им плати. 
Относно това, че ми е дал 3700 лв. за погасяване на задълженията в БФС - пълна лъжа. Абсолютна лъжа. Даде ми 200 лв. за гориво и 200 лв. за картотекиране, за да тръгнем с мениджъра Юри за София. Сами разбирате, че тези пари нямаше да стигнат, за да платим глобите си от 3725 лв. За тази сума съм му представил фактура от БФС", започна Антон Фажев.
"Относно неговите нелепи твърдения, че съм скрил договори, ще кажа следното: Четири дни преди началото на първенството предупредих Белардели, че има малко време, за да изпълним всички условия за контрактите на чужденците. Те трябваше да бъдат преведени от румънски и италиански на български и английски език. Това щеше да ни позволи да изискаме жълтите карти чрез БФС и да подадем документите към европейската комисия за сертификати. След като се разбра, че няма да се поместим в срока, бяхме принудени да заявим 11 чужденци като аматьори в БФС и само 4 с професионални договори. Това щеше да ни позволи по-бързо да бъдат уредени легионерите за втория кръг, ако бяхме изиграли първия мач".

"Дни преди началото на първенството дойде и спряганият за спонсор Франческо Дел Тосто. Той ми каза, че имат затруднения и иска по-леко да караме напролет, а евентуално след лятото да вложи повече пари. Отговорих му, че да стане това, задължително трябва да изиграем първия мач".

"Продължавам за Белардели: Преди месец и половина му поисках заем от 20 000 лв., за да покрием текущите разходи и да успеем да картотекираме футболистите. Ако разполагах с подобни пари щях да дам по една заплата на Радулович и Краси Илиев и те нямаше да напуснат. Щях да върна също и Николай Чипев.Предложих му да подпишем договор пред нотариус, че този заем ще отпадне, след като му излезе съдебната регистрация. Той ми отговори, че не са банка. Поиска да му издам пълномощно, за да подписва документи в клуба, докато му излезе регистрацията от съда. Не можех да направя това, защото от къде да знам, че с това пълномощно, няма да изтегли заем на името на клуба. Предупредих го също, че трябва да даде по една заплата на Иван Маринов, защото без треньор не можем да играем първия мач. Неговият отговор беше, че ще се справим и без треньор".

"Другото обвинение на Белардели към мен, че съм скрил протокола от Общото събрание на клуба, също се разминава с истината. Той умишлено не искаше документите на новия УС да влязат за регистрация. Протоколът от Общото събрание го предоставих на неговата юристка. От Белардели се искаше само да подпише два документа - за подписа си, с който ще подписва всичко от името на клуба занапред и заявление, че е съгласен да е председател на новия УС на клуба. Три пъти ходихме с него при юристката му и три пъти отказваше да подпише. по този начин, след като цялата документация не е в ред, няма как тя да бъде внесена в съда, за да получи регистрация новия УС". продължи разказа на Фажев.

"На тези, които сега ме критикуват и плюят искам да заявя, че за цялата 2014 г., през която бях начело на клуба, не съм взел нито една заплата. Това лесно може да се провери от счетоводния баланс на Спартак 1918. След негативите, които се изсипаха в клуба през последните няколко години, никой не искаше да го подпомага финансово. Тези пък, които дадоха определени суми, не желаеха да им се споменават имената. През миналата година се справихме благодарение на отпуснатите от ОБС 200 хиляди лева, а през есента - със средства осигурени със съдействието на кмета. Някъде през ноември останахме без стотинка в касата. Спряха ни телефоните. 
Задлъжняхме със заплати на футболисти и персонал. Дори и тогава никой не изяви желание да подпомогне под някаква форма клуба. Не постъпи нито едно градивно предложение за финансиране пред мен. Тогава се появиха италианците. Те бяха една надежда. С действията си обаче бързо показаха, че не искат да правят футбол в Спартак. Времето обаче напредваше и нямаше друг вариант. Франческо Дел Тосто ми изглеждаше сериозен човек, но накрая разбрахте какво ми каза. С Белардели разбрах, че нещата няма да се получат, най-малко защото не извади нито един лев за клуба, нито за контролите. Нагло лъжеше и хотелиери, като им обещаваше 4000 лв., а им даваше хиляда лева на части и т.н. До последно се надявах само на Дел Тосто, за да картотекираме още трима професионалисти и да изиграем само един мач. След това щяхме да доиграем сезона с юноши. За съжаление, се получи най-неприятното. Сега очакваме документално решение на БФС и след него ще е ясно в каква посока ще поеме клуба. Категоричен съм обаче, че Спартак трябва да е на спартаклии и в никакъв случай да не се допускат италианците в управлението на клуба. 
Завършвам с последната глупост на Белардели, че се заканва да повдигне обвинение срещу мен. Това са последните му празни приказки. Няма как да направи подобно нещо, след като няма никакво основание. Държа да отбележа, че всичко казано от мен е единствената истина за клуба през последните около два месеца".

"Ако не ми вярвате, попитайте Иван Маринов, Румен Димов, Радомир Тодоров, и Никола Яначков", завърши Фажев.