Славия взе важни три точки в битката си в долната половина на таблицата. "Белите" победиха като гости прекия си конкурент Марек с убедителното 2:0 и вече дишат доста по-спокойно. 

Развръзката дойде след почивката. Веднага след началото ѝ Радослав Василев откри резултата, а в средата на втората част успехът беше подпечатан след попадение на Мишел Платини. 

Иначе мачът не предложи много голови положения за публиката по трибуните. Още в първите секунди домакините претендираха за дузпа, но реферът Цветан Кръстев не даде такава срещу Крум Бибишков. 

След това гостите вдигнаха оборотите, а всичко най-интересно за тях идваше от Жереми Манзоро. Французинът подаваше и стреляше, но усилията му не се увенчаха с успех, поне преди почивката. 

Общо взето, през първите 45 минути шансовете не бяха много и освен пропуските на Манзоро, такъв направи и Душан Тадич, а за домакините неточен беше Златко Бонев и така голове преди почивката не паднаха. 

Развръзката остана за второто полувреме, а то започна буреносно. Още в 47-та минута най-добрият за гостите Манзоро намери хубаво Душан Савич след двойно подаване в наказателното поле, той стреля, но вратарят Емил Михайлов изби. Притичалият Радослав Василев от няколко метра обаче я вкара в мрежата за 1:0. 

Домакините тръгнаха в хаотичен натиск, който обаче можеше да доведе до гол в 66-та минута. Тогава Еньо Кръстовчев намери хубаво в малкото наказателно поле Крум Бибишков, чийто силен удар намери напречната греда и топката после тупна на сантиметри пред голлинията. 

Този пропуск на дупничани беше наказан в 73-та минута от Мишел Платини. Бразилецът получи тънък пас от Иван Вълчанов и се озова сам срещу Михайлов. Той с техничен удар преодоля вратаря и удвои преднината на тима си. 

До края на мача само Марио Близнаков имаше шанс да намали преднината на "белите", но останал сам срещу Петков не успя да го преодолее и резултатът се запази такъв и до края на мача. 

Така Славия взе важни три точки и вече има 12 в актива си. Марек пък остава в зоната на изпадащите и със своите 9 точки продължава да е сериозно застрашен от изпадане.