Снощи стадион „Берое“ прие последното събитие от програмата по случай „100 години Светът е Берое“ – уникалния спектакъл „Аида на стадиона“. Суперпродукцията на Държавна опера Стара Загора представи операта от Джузепе Верди пред около 2000 зрители. Лошото време и дъжда, който се изсипа не сломи организатори и публика за един страхотен завършек на официалните тържества по случай вековния юбилей на „Берое“. Подобен спектакъл – опера на стадион се прави за пръв път в България.

В спектакълът се включиха над 300 души, като сред тях бяха и деца от ДЮШ на „Берое“, а освен това място намери и новата песен, посветена на клуба от Стара Загора – „Светът е Берое“ с автор Стефан Вълдобрев. Освен това зрителите видяха страхотно светлинно и огнено шоу на 32-метровата сцена. Режисьорът Огнян Драганов представи не само оригинална интерпретация на царственото оперно заглавие, но както се очаква от „Аида” – много ефектни и зрелищни картини. „Аида на стадиона“ бе със специалното участие на камилата ШАХ и Балетна школа „Па де Кре“.

Суперпродукцията „Аида на стадиона – 100 години Берое“ бе представена с оркестър, хор и балет на Държавна опера – Стара Загора и оркестър от Държавна опера – Русе.

Представяме ви и останалите действащи лица:

Диригент  – ИВАЙЛО КРИНЧЕВ
Режисьор  – ОГНЯН ДРАГАНОВ
Сценография – ТОДОР ДЕМЕРОВ
Художник на костюмите – САЛВАТОРЕ РУСО /Италия/
Адаптация костюми – ТЕОДОРА ДЖАМБАЗОВА
Балетмайстор – СИЛВИЯ ТОМОВА
Диригенти на хора – МЛАДЕН СТАНЕВ, СТЕЛИЯНА ДИМИТРОВА

Действащи лица и изпълнители
Аида  – ТАНЯ ИВАНОВА
Царят на Египет – АЛЕКСАНДЪР МАРУЛЕВ
Амнерис – ОФЕЛИЯ ХРИСТОВА
Радамес – КАМЕН ЧАНЕВ
Амонасро – АЛЕКСАНДЪР КРУНЕВ
Рамфис – ИВАЙЛО ДЖУРОВ
Пратеник – ИВАЙЛО ЙОВЧЕВ
Глас на жрица – ДЕСИСЛАВА СТЕФАНОВА