Повече от час продължи срещата между футболиста на Берое Атанас Зехиров и ученици от 2-ро ОУ "Пенчо Рачов Славейков" в една от залите на училището. 
Зехиров, който прави силен сезон с екипа на старозагорския отбор, уважи поканата на директора на училището Милена Желязкова и с удоволствие се отзова на нея, отделяйки от свободното си време.

 Той беше посрещнат с бурни аплодисментни от учениците от 3 Б и Д клас, от футболния отбор към 2-ро ОУ, от отбора по бадминтон, както и ученици от 6-и клас, които също са изявили желание да се срещнат отблизо със Зехиров. 

"Много съм щастлива, че на нашата покана откликна Атанас Зехиров, футболист от Берое и национален състезател на България и учениците ни ще имат възможност да се докоснат до него", каза г-жа Желязкова. 

От своя страна Атанас Зехиров благодари за поканата, след което малчуганите го засипаха с въпроси, на които той отговори изчерпателно. Децата не му спестиха никакви въпроси, дори и за личния му живот. 

Зехиров раздаде десетки автографи и се снима с тях за спомен. 

Директорът на училището Милена Желязкова му подари гравиран с името му химикал да подписва професионалните си договори, бутилка марково червено вино и керамична фигурка изработена от кръжока по изобразително изкуство.