Старши треньорът на Ботев Велислав Вуцов призна, че е разговарял с Гриша Ганчев във връзка с привличането на трима от младите играчи на ловчанлии. Вуцов сподели още в тази връзка, че не е имало разговори за трансфер на Доре в посока града на люляците.

Освен това, специалистът говори и за всички по-актуални теми около „канарчетата“ преди домакинството на Черно море от третия кръг на А група.

„Не бягам от това да си призная, че имаме проблем. При нас има проблем с финансирането. Мисля, че до седмица, или 10 дни, ще решим проблема с чужденците. Ясно – хората, които смятахме, че няма да ни вършат работа си отидоха. Хора, които казаха, че не искат да останат, ние ги пуснахме. Футболът обаче е бизнес. Когато има платени пари, се преценява дали могат да се изкарат други пари. Имаше играчи, за които нямаше нито едно запитване“, започна Вуцов.

„Има неща, които още трябва да отработим и след това да поддържаме. Опитваме се да изчистим по-малко някои детайли. Има неща, които когато видях, не ми харесаха. Резултатите ще покажат колко може да се борим. Надявам се качеството да се подобрява. Качеството в мача с Берое е по-добро от предходните мачове. Не може да очакваме фантастични неща. Никога не съм казвал, че искаме 10 човека. Не знам кой ще остане. Тези, които си отидоха, лоша дума не казвам, но аз не мисля, че ни бяха нужни. Тези, които са тук – всички ги искам. Сложна е ситуацията с Доре. Не съм му виждал очите. Вината е негова, не си е подал документи за виза. По-добре с тези. Аз не искам да бързам. По-добре така, отколкото да вземем някой и след три месеца да го махаме“.

„В България няма отбор, който да няма слаби страни. Затова ние наблегнахме на това преди мача с Черно море. Но ние знаем, че ни очаква труден двубой. До 6-я кръг нямаме лек двубой. Единствената нагласа на всички, които са в спортно-техническия щаб е само и единствено да победим. Две домакинства се взимат трудно, предстоят ни две, но се взимат“.

„Аз лично имах разговор с Гриша Ганчев и му казах, че искам трима души от техните по-млади. Дали под наем, дали купени. Искаме, ако може, това да се случи, но не е ставало дума за Доре. Поне аз не ги знам. Не съм чул за оферта за Доре от Литекс. За Хамза всеки ден идват оферти, но те всички са смехотворни и не се доближават до цената, която е дал клубът. А цената му е по-ниска от тази, на която е купен“, завърши Велислав Вуцов.