Украинският милионер, който може да поеме част от издръжката на ЦСКА от лятото, ще даде яснота около намеренията си до края на месец май.

Разговори с богаташа от бившата съветска република вече са водени, като посредник между клуба и украинеца е Ивайло Манджуков, който е негов бизнес партньор, пише "Тема Спорт".

Чуждестранният милионер е навиван да се включи във финансирането на клуба, като от него се очаква потвърждение до месец и половина. Украинецът се е ангажирал да даде отговор до края на май, като вероятността той да склони да се присъедини към издръжката на отбора е голяма.

Синът на богаташа бе на "Българска армия" в четвъртък, като разгледа Музея на спортната слава на клуба, посети базата в Панчарево и проведе разговори с Петър и Ивайло Манджукови. Любопитното е, че посетилият стадиона украинец е бивш футболист. Неговото име обаче не бе съобщено от страна на ЦСКА. Той е изгледал и тренировката на червените на "Царско село", като е присъствал на разговора, който Ивайло Манджуков е водил с отбора. Петър Манджуков обяви, че ще се търсят както родни, така и чуждестранни инвеститори, които да поемат издръжката на клуба от лятото. Един от тях може да е бизнес партньор на фамилията от Украйна. До лятото парите в ЦСКА ще се плащат от Инджов и Манджуков. Много е вероятно те да продължат да финансират клуба и през следващия сезон, но за целта чакат развитие по две основни направления. Първото е доколко ще успеят да предоговорят дълговете на клуба, а второто е дали ще намерят и други инвеститори, които да им помагат.