Най-новата и модерна трибуна на стадион в България – „Моци“ ще бъде специалният подарък за привържениците на ПФК Лудогорец по случай 70-годишнината на клуба. Уникалното съоръжение, което беше построено със съвместните усилия на Община-Разград и ПФК Лудогорец, ще приеме първите гости на 15.05.2015 г., по време на мача с Локомотив София. За тази дата са насрочени и тържествата за годишнината на ПФК Лудогорец.

Церемонията по прерязването на лентата е предвидена в 18 ч., като нейното освещаване ще бъде направено от русенския митрополит Наум. Част от тържеството ще бъдат министри, спонсори и партньори на ПФК Лудогорец.

Специално за юбилея пристига сръбската мегазвезда Цеца Величкович, която ще пее за привържениците на Лудогорец. Детето с ангелски глас Крисия и фолкдивата от Джена също ще бъдат част от спектакъла на „Лудогорец Арена“. 

Трибуна Моци

източник: Лудогорец

Програмата на тържествата предвижда още много забавления, томбола и церемония по награждаване на най-заслужилите ветерани на ПФК Лудогорец и грандиозна заря. Клубът подготвя и юбилейно издание с уникални фотоси от историята на тима, значки за годишнината, както и специални фланелки с автентичните цветове на отбора. Специална серия шалове също ще се появят в магазинната мрежа на Клуба. 

Безспорно най-големият хит сред артикулите ще бъде велосипедът „Лудогорец“.

Специалната изненада е Денят на отворени врати на трибуна „Моци“. Всички, които са закупили билет за мача и концерта, ще имат възможност да видят новите съблекалните, които ще ползват „орлите“, както и останалите модерни помещения под трибуна "Моци".

Строежът на съоръжението започна през септември миналата година. Новият сектор разполага с 2308 седящи места със седалки като на „Алианц Арена“ в Мюнхен. По-голямата част от тях са покрити с козирка. За комфорта на зрителите е предвидена кетеринг зона, телевизори, луксозни санитарни възли и стая за първа помощ. Достъпът ще става през турникети, които допълнително увеличават сигурността на „Лудогорец Арена“.

Отборите ще разполагат с модерни и просторни съблекални с всякакви удобства, а тунелът е доставен от Великобритания и е по модел на използваните от английските грандове. За медиите е предвидена конферентна зала и удобна микс зона. 

Новото съоръжение е част от мащабната инвестиционна програма на ПФК Лудогорец. То беше кръстено на футболиста Козмин Моци, станал световноизвестен, след като спаси две дузпи на плейофа със Стяуа и така ПФК Лудогорец дебютира в групите на Шампионската лига.