Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев отговори с краткото и ясно: "Не" на въпрос дали би взел футболист на ЦСКА и дали някой от настоящите играчи на "червените" има класата да играе в Лудогорец. На доутоняващ въпрос дали отговорът "Не" е свързан с липсата на класа на някои от футболистите на "червените" да играят в Лудогорец Дерменджиев заяви: "Аз ви казах моя отговор, от там нататък вие си отговаряйте защо."

Дерменджиев сподели още, че шампионите разполагат с достатъчно футболисти и евентуални трансфери биха се осъществили само, ако тимът се раздели с някой от настоящите си играчи.

Имаме достатъчно футолисти. С тези футболисти играхме в Шампионската лига и ако решим да вземем футболист, то той ще трябва да бъде значително по-висока класа. Затова оставаме с тези футболисти в момента. Има запитвания към наши футболисти, но подходящ трансфер може да се получи, когато финансово е удовлетворен президента“, коментира старши треньорът на Лудогорец.

„Няма какво да ме притеснява доволен съм, че всички футболисти са тук и са здрави“, добави Дерменджиев.

На въпрос, дали сега ситуацията ще е по-различна, когато тимът е ангажиран само във вътрешното ни първенство, специалистът заяви: „При всички случаи концентрацията ще е само във вътрешното първенство, което ще е много добре, защото едно е да играеш с Реал Мадрид и после във вътрешното първенство. Мотивацията ще е такава, че да покажат силата си във вътрешното първенство и ще съм доволен да играят във вътрешното първенство, както в Шампионската лига.“

„Ние имаме достатъчно футболисти, които доказаха, че могат да играят успешно на ниво Шампионска лига. Ако има изходящ трансфер, ние ще трябва да попълним тази позиция, затова не може конкретно да се каже на коя позиция ще имаме нужда от нов футболист.“

На въпрос за спрягания за трансфер в Лудогорец катарски национал Георги Дерменджиев сподели: „Да ви кажа честно не съм гледал нито един отбор от Катар и не мога даже имената да им спомена.“

„Винаги има футболисти, които не би трябвало да бъдат продадени. Това са водещи фигури. Ние разчитаме на колективната игра и това е така, но по моя преценка има 5-6 футболисти, с които не би трябвало да се разделяме. Но има оферти, на които не може да се устои в крайна сметка. И Владо, и Дяков, и Моци, и Марселиньо. Това са водещи футболисти, и Кайсара. Това са футболисти, към които има интерес, но не можем да се лишим от футболисти, които са с голям принос за класирането на този отбор във вътрешното първенство и в Шампионската лига“, коментира наставникът на българския първенец.

„Ако има оферта примерно за Марселиньо, ние имаме Вандерсон, който да играе. Бройката футболисти, които имаме позволява във всеки един момент да застане друг и за малко време да се приобщи“, каза още Дерменджиев.