Старши треньорът на Ботев Враца Антони Здравков се опита вдъхне оптимизъм на играчи и фенове след нулевото равенство с един от преките конкуренти в битката за оцеляване Миньор Перник.

„Това бе един двубой, в който, смея да твърдя, загубихме две точки. Определено играхме под възможностите, които имаме. Отдавам това донякъде на сгъстения цикъл, през който преминахме. Имаше умора, много индивидуални грешки, много хаос в атака. Тези положения, които създадохме, не успяхме да ги реализираме и закономерно мачът завърши 0:0“, обясни наставникът на врачани.

„Надявам се контузията на Андрей Атанасов да не е сериозно, но тя е факт. Сигурен съм, че за мача с Бургас, дори да е разтежение, няма да може да се възстанови. Надявам се да не е разкъсан мускул.“

„Няма смисъл никой да се отчайва – нито публиката, нито футболистите. Предстоят още много мачове. Никой не е бил сигурен, че ние 8 кръга преди края трябва да си осигурим оставането в А група. Никой не е казал, че днес е трябвало да играем като много голям отбор, тъй като ние не сме такъв. Можем да разчитаме на победа, когато играем здраво и мъжки, а не когато разчитаме на индивидуалните качества. Убеден съм, че когато отборът отпочине и се подготвим за следващите мачове, ще имаме потенциал да спечелим необходимите точки, за да останем в групата. Имахме и проблеми с много контузени. Когато на отбор като Ботев Враца му липсват един, двама, трима души, с тази селекция, която имаме, това оказва влияние. Апелирам за повече позитивизъм, защото ако сме негативни, това ще се пренесе много бързо и върху отбора“, завърши Здравков.