Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев направи притеснитено разкритие. Той заяви, че в клуба няма ясен начин, по който да бъдат привлечени средства. Това Тонев обясни, след заседанието на УС на "сините", на което стана ясно, че представителите на Тръст Синя България и Национален клуб на привържениците - Васил Колев и Владимир Владимиров - са подали оставки.

"Радвам се, че всички членове на УС подкрепиха решението, убедени са, че това е правилният път. Ние в момента сме изправени пред изключително трудна ситуация да получим лиценз. Няма да спрем, няма да се откажем, ще направим всичко възможно, за да осигурим тази сума. Левски се върти в един омагьосан кръг. Да приемем, че съберем тази сума. Това е важно за Левски, защото Левски е голям и сериозен отбор. Обаче ние, в рамките на тези три месеца, ние трупаме нови задължения, и сумата е почти милион и 800 хиляди лева. И защо ги трупаме? Защото нямаме никакви приходи, никакви спонсори. Нямаме тези финансови възможности, и заради това не можем да плащаме заплати. Никой в клуба не е получавал заплати за януари, за февруари. Акумулираме дългове, които скоро отново ще са проблем. И пак ще се стигне до кампания, или ще говорим за разсрочвания, нови заеми", коментира Тонев. 

"Ако съумеем да погасим този дълг, получим лиценз, моето предложение ще е Левски да формира бюджета си на база приходи, а не на база разходи. Нямаме ясен начин, по който да докараме парите в Левски. Моето мнение е такова - бюджетът да се формира на база приходна част. Може би ще е много трудно, една-две години, но Левски ще се изчисти финансово, и няма да дължи пари. Така може да съумеем да направим и добър бюджет някой ден. Но разходната част на бюджета трябва да се формира на база приходната. Не може да имаш бюджет от осем милиона, а да имаш приход от три. Ние като клуб, като УС, считаме, че Левски не бива да върви повече по този път", завърпи Тонев.