Феновете на ЦСКА ще си купят между 1/5 и 1/3 от акциите на клуба при пускането му на борсата и така червеният клуб ще „бъде наистина на своите привърженици”, заяви за Дарик радио шефът на клуба Александър Томов. Шефът на клуба обяви още, че вариантът митинг и мач да се провеждат по едно и също време не е приемлив.

„Мисля, че до края на месеца ще подадем документи. Изяснен е и броят на акциите, които ще бъдат пуснати на борсата, и цената, но не мога да говоря предварително, просто не ми позволява законът. Ще има две емисии. При първата емисия трябва да се изчисти окончателно клубът от наследените дългове, а при втората емисия ще се реши въпросът за контролния пакет акции. Така че при първата емисия ще се стигне до определен процент, след което ще се стигне до по-голям процент”, добави Томов, цитиран от DarikNews.bg.

По думите му стратегията е изготвена по английски модел: „Това е стратегията, която е правена в британските клубове, които са вървели по този път и чиито опит ние прилагаме”.

Александър Томов увери, че утре феновете на клуба няма да участват в ексцесии и политически провокации, като допълни, че е разговарял с шефовете на фенклуба: „Феновете на нашия клуб не трябва да се подават на никакви провокации и да участват в каквито и да е политически форуми. Не добре премислено е по едно и също време почти да се прави този митинг заедно с това, че феновете се събират на същото място. Надявам се, че всичко да бъде цивилизовано”.

Александър Томов не се нае да прогнозира резултата от утрешното дерби с вечния съперник Левски, но обеща, че при победа и добра игра ще има по-големи премии за футболистите и треньорския екип на клуба.