Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев говори обстойно за подготовката на "сините", която в момента тече в Турция. Той обсъди в Спортно шоу Гонг теми около селекцията на тима, около плановете си, и надеждите за успехи през пролетта.

Какво иска от Левски Стоев? "Не е толкова сложно, искам да играят малко по-бързо. В някаква степен още се затрудняваме, може би защото това е изградено с времето. Ще ми трябва известно време, но съм доволен, защото се вижда напредък в това отношение. Стараят се да играят по-бързо. Хубавото е, че виждам едно голямо, огромно желание от тяхна страна, да направят това, което искам от тях. Тренировките са насочени в насока да владеем топката, но и да играем по-бързо. Неща, които се надявам до първия, втория пролетен кръг, да използваме. Искам да наложа някакъв стил, футбол, който да се харесва на хората. А резултатите ще дойдат с времето."

Как се справя защитата на "сините"? "Засега се справят, но това е плод на усилията на целия отбор. При статичните положения, промених някои неща, свикват в момента, добре е, нямаме още вкаран гол, но още сме в началото, и ни трябва време."

По селекцията - нови и напускащи футболисти, Стоев коментира:

"Ние сме предложили на Джалоу нашите условия, до утре на обяд мисля, че ще имаме отговор."

"Домовчийски се готви с Левски, представя се добре, и няма индикации, че ще ни напусне."

"За Белаид няма официално запитване още от Болтън, така че не знам доколко е сериозно. Не мисля, че Белаид ще си тръгне. Надявам се Веско Минев да е готов за началото на полусезона."

Мрънкат ли играчите заради забавените заплати? "Не мрънкат. Със сигурност не е приятно, за никого, когато не си взимал възнаграждение известно време. Но те имат добро отношение към тренировъчния процес, голяма част от задълженията бяха вече изплатени, и мисля, че вече са по-спокойни."

"Селекцията продължи по-дълго от очакваното. Макар че, когато изпитваш финансови проблеми, е ясно, че се прави по-трудно селекция, а и през зимата се намират по-трудно. Имаше футболисти, които първоначално бяха съгласни, после станаха разминавания, не съумяхме да вземем дадени футболисти, които искахме. Все още водим преговори с нелоши футболисти, които могат да ни помогнат. Трябва да знаем до края на седмицата, защото времето до първите мачове намалява."

"Левски дълги години страда по някакъв начин, че не се представя добре, но мисля, убеден съм, че отборът ще изглежда по-добре през пролетта."

"Говорим си с футболистите конкретно за цялото първенство, не за класиране. За мен е по-важно да станем сериозен отбор, да играем добър футбол. Когато един отбор умее да играе футбол, победите идват, и хубавите неща са повече от разочарованията."

"Още не съм изиграл първи официален мач, и не знам как ще е. Когато отборът играе добре, побеждава, треньорът бива приеман от феновете. Когато нямаш успехи, е нормално, да не те приемат. Ясно е, че в момента Лудогорец е най-добре стоящият отбор финансово и спортно-технически. Но Левски има традиции, Левски е животът на много хора, и аз съм убеден, че ще имаме успехи."

За участието в благотворителния мач, организиран от баскетболния Левски за 15 февруари, в "Армеец Арена", Стойчо Стоев обяви пълна подкрепа: "Още когато Георги Иванов ни уведоми за идеята ви, и аз, и футболистите, приехме. Дано се получи една атмосфера добра, ведра, да помогнем на баскетболния отбор, хората да си видят любимците, и да бъдем едно цяло. Левски има нужда от подкрепа. Сигурен съм, че и футболистите ще отговорят адекватно на подкрепата."

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Следете новините за Левски също така в страницата на Gong.bg във Фейсбук