Конкурсът за избор на фирма, която да направи осветлението на градския стадион в Стара Загора е анулиран. Процедурата е спряна, защото нито една от явилите се фирми не отговаряла на високите изисквания в тръжната документация. Това съобщи заместник-кмета на Общината проф. Димитър Динев.

Критериите били определени от спонсора на проекта. Сред условията било участниците да са правили досега осветление на друг стадион. Оказало се обаче, че тези, които са отговорили на това изискване, не отговаряли на някое от другите.

Професор Динев се въздържа да съобщи името на спонсора, тъй като самият той желаел да остане анонимен. Уточни обаче, че дарението е малко под 1 милион лева. Ангажимент на Общината било само да организира и проведе процедурата за избор на изпълнител на проекта за осветление.

Тръжна документация са закупили 20 фирми, а на конкурса са се явили 5 - две от София, по една от Стара Загора, Варна и Пловдив.

Проф. Динев обеща, че критериите ще бъдат снижени. Нов конкурс ще бъде обявен, след като изтече процедурата за обжалване на спирането на първата.