Лудогорец допусна втора загуба в четвъртата си контрола на австрийска земя. Шампионите ни паднаха с 0:1 от вицешампионите на Чехия от Спарта Прага.

Треньорът на Лудогорец Бруно Рибейро заложи предимно на резервните си футболисти, тъй като само 24 часа по-късно предстои още по-тежък двубой за „орлите“ - срещу руския шампион Зенит.

Спарта имаше надмощие почти през целия мач с изключение на последните минути. Чехите почти не дадоха на българската формация да диша в 35-градусовата жега. Едва в последните десетина минути българите живнаха и дори пратиха топката в мрежата на Спарта чрез Чунчуков, но реферите отсъдиха засада.

Първата опасност за една от двете врати създадоха чехите. В 4-ата минута хубава атака на Спарта завърши с удар на Хушбаер, който Сисиньо успя да блокира.

Подобно нападение чехите организираха и в 9-ата минута, когато Дочкал стреля от пеналта, но този път Борян отрази удара му.

В 30-ата минута по-добрата игра на чехите бе оползотворена от португалеца Пайшао. Фридек центрира отляво и португалецът засече отблизо топката във вратата на Лудогорец за 0:1.

Чехите създадоха още 2-3 дори възможности пред вратата на българите до края на първата част, докато „орлите“ нямаха нито една изгодна ситуация.

Втората част започна с нова опасна атака на Спарта, но ударът на Крейчи бе избит в корнер. Веднага след това Лудогорец стигна да първата си добра възможност в мача. Влезлият на почивката Кишада изведе с пета Чунчуков, който стреля, но над вратата.

Пропуските за Спарта нараснаха с още един в 62-ата минута, след като доброто начало на лудогорци през втората част бързо потъна отново в забрава.

В 69-ата минута се стигна до центриране отляво към Сисиньо, но Кишада сервира топката малко зад него.

Конате, бе следващият, който обезпокои вратаря Борян, но ударът на тъмнокожия футболист на Спарта изпрати топката в ръцете на канадеца.

В 79-ата минута Кишада направи непростим пропуск за Лудогорец, след като нахлу сам в пеналта на Спарта, но се засуети и топката му бе избита в корнер от Лукаш Ваха.

В 85-ата минута топката попадна у Чунчуков, който я отклони в мрежата на чехите. Страничният съдия обаче вдигна флага и отсъди засада, така че гол не бе зачетен.

ЛУДОГОРЕЦ - СПАРТА 0:1

0:1 Пайшао 30

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Милан Борян, 4 Сисиньо, 55 Георги Терзиев, 24 Преслав Петров, 16 Браян Ангуло, 12 Абел Анисе, 8 Лукас Саша, 88 Вандерсон, 92 Джоди Лукоки, 19 Александър Василев, 17. Цветелин Чунчуков /Йордан Минев, Александър Александров, Козмин Моци, Витиня, Кишада, Веселин Любомиров/

СПАРТА: Бичик, Маречек, Холек, Полом, Щайнхьофер, Дочкал, Ваха, Хушбауер,Брезнаник, Пайшао, Фридек