Славия победи категорично Пирин с 3:0 в последен мач от втория кръг на А група. Два гола на Жереми Манзоро и един на Ивайло Димитров донесоха успеха за „белите“, които заеха еднолично първото място в класирането като единственият отбор с пълен точков актив след два мача.

Резултатът със сигурност не отговаря на показаното на терена като в по-голямата част от двубоя двата тима играеха доста равностойно. Голямата разлика обаче се оказа материализирането на създадените положения. На няколко пъти „орлетата“ пропуснаха великолепни възможности и в крайна сметка бяха тежко наказани от гостите.

След спокойни първи 20 минути, първата сериозна опасност бе в 23-ата минута в полза на Пирин. След пас отдясно Димитър Паргов изби, но в краката на Венцислав Бенгюзов, който мигновено стреля, а топката удари напречната греда. Само 6 минути по-късно великолепен шанс за гол имаше Благой Наков, който излезе очи в очи с Георги Петков, но стреля в аут.

В 42-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа, след като Ивайло Димитров се озова в добра позиция в наказателното поле, а там Емил Виячки го фаулира. Зад топката застана Джереми Манзоро, който излъга за ъгъла вратаря Красимир Костов и реализира за 1:0.

Попадението доведе до множество бутилки с вода, летящи към терена, а малко след като ситуацията се успокои, дойде време и за края на първото полувреме.

Още в началото на втората част "орлетата" направиха пореден непростим пропуск. Тони Тасев се озова сам срещу Георги Петков след отличен пас на Мартин Тошев, но стреля слабо, а опитният вратар се намеси великолепно.

В 57-ата минута страхотен пропуск направиха и гостите. Манзоро влезе в наказателното поле и върна назад към Ивайло Димитров, който от перфектна позиция стреля в аут.

Нападателят на "белите" все пак се реваншира 20 минути по-късно, когато засече с глава центриране отдясно на Петър Атанасов и от няколко метра успя да реализира втория гол в мача.

В 84-ата минута интригата в двубоя приключи след втори гол на Жереми Манзоро. Французинът получи пас от Диего Фераресо и с технични действия си осигури перфектна позиция, от която вкара за 3:0 с удар под плонжа на вратаря.

До края мачът единствено се доиграваше, а сигналът на Георги Кабаков за край на срещата узакони трите точки на "белите", с които те еднолично заемат първото място в класирането след изиграването на всички мачове от втория кръг на първенството. Пирин е осми с актив от 1 точка.