Тръст "Синя България" оттегли оставката си от Управителния съвет на футболен клуб Левски, съобщават от организацията на официалния си уебсайт.

Феновете обясниха, че са разтревожени от слуховете за трансфер на собствеността на Левски и са готови да свикат Управителния съвет на заседание, на което да бъдат прегледани бюджета за следващия сезон и механизмите за финансирането на клуба. " Тръст "Синя България" оттегли оставката си от Управителния съвет на Левски днес, съобщават от организацията на официалния си уебсайт. Причина за това решение е, че подадената през април оставка все още не е разгледана от Надзорния съвет и не са вписани промени в най-важния управленски орган на клуба. Също така сме силно разтревожени от циркулиращите слухове за трансфер на собственост, както и фактът, че междувременно клубът не се управлява от Управителен съвет, каквато практика бе наложена от Тръст "Синя България" и другата организация на привържениците НКП.

Тръст "Синя България" очаква спешно свикване на Управителния съвет на клуба от председателя Иво Тонев, като на него да се обсъди стратегия за следващия сезон и механизми на финансиране, както и да бъде оповестен новият бюджет. Готови сме да се възползваме от правото си и сами да свикаме заседание на Управителния съвет по предвидения от устава на ПФК Левски АД и закона начин. Левскарската общност няма да търпи неясна собственост и безумна управленска структура и Тръст "Синя България" ще бъде в Управителния съвет на клуба, за да гарантира това.

Същевременно ще подадем ръка и ще бъдем съюзник на всеки, който открито, честно, почтено и с името си иска да превърне Левски в нормално работещ и печеливш футболен клуб", пишат представители на тръста. Както е известно, тръст "Синя България" и Националния клуб на привържениците се отказаха от своите две квоти в Управителния съвет на 26 март. Очевидно обаче, техните оставки все още не само не са приети, но не са и разгледани.