Фенклуб „Сектор Г“ разпространи поредната си декларация, с която различните фракции на организацията заявяват, че „стоят твърдо“ зад първоначалното си решение да поискат акциите на главния акционер в клуба Александър Томов.

Ето какво пишат от „Сектор Г“

„По повод появилите се множество спекулации след вчерашната ни среща с Александър Томов, искаме да заявим следното:

Вчерашното ни решение да поискаме акциите на нашия любим клуб не е еднолично, нито пък е на някоя определена фракция. За него са информирани и го подкрепят всички групи, част от Фен клуб "Сектор Г", изброени в края на тази позиция. Държим да подчертаем, че това решение не подлежи на промяна и твърдо стоим зад него, защото вярваме, че то е най-правилното в този критичен за ЦСКА момент. Горчивият опит от минали години ни е научил да не вярваме сляпо на никого, но не можем да стоим безучастни и със свити сърца да чакаме повторение на сценария от 2008г. Всяко действие, дори и най-рискованото, е по-добро от бездействието! Преценили сме наличната информация, колкото и оскъдна да е тя - ако грешим, сами ще си носим кръста!

Александър Томов беше единственият, който през 2013г. се натовари с отговорността да спасява ЦСКА. Никой не може да отрече този факт и това ще остане в историята. Но от тогава минаха почти 2 години, а нашият клуб продължава да се бори за оцеляването си. За съжаление красивите думи за инвеститори, генерален спонсор и прозрачност останаха само обещания. Да, бяха пуснати акции за продажба, но поставената цел се оказа непосилна за "червената" общност. В тази връзка искаме да изкажем уважението си към всички, които и в тези дни даряват пари на ЦСКА. Но трудните моменти са време да бъдем реалисти, а не да се надяваме на чудеса. С дарения за няколко дни не можем да заличим последствията от над 20 години лошо управление. Вчера г-н Томов няколко пъти спомена следващия мач. Не, той не е най-важен, нито този след него, нито пък какво ще стане до края на сезона. Важно е какво ще представлява ЦСКА като клуб след 5, дори 10 години. Не можем да продължаваме да живеем ден за ден, без ясна перспектива. За да се изправи нашият клуб на крака са необходими инвеститори с дългосрочни намерения и възможности да превърнат ЦСКА в печелившо предприятие. Убедени сме, че това е възможно, стига да се следва правилен модел на управление. Повече не можем просто да стоим, да чакаме и да се надяваме да се разминем с най-лошото. Вярваме, че ако получим акциите, ще се намерят хора, готови да помогнат на ЦСКА. В момента това е най-добрият ход както за клуба, така и за самия г-н Томов!

От „Фен клуб Сектор Г”, „Офанзива”, „Animals”, „Varna Firm”, „Югозападна Офанзива”, „Torcida Plovdiv”, „Бригада Бургас”, „Верни” „Горди”, „RLP Пазарджик”, „USF”, „Office Boys”, „Червен Младост”, „Дивизия Монтана”, „Велики Търновци”, „Армейци Хасково”, „Ultra Front Vratza”, „Boys Vidin”, „Разград”, „Армейци Карлово”, „Червени шампиони Кюстендил”, „Vendetta Gabrovo”, „Перник”, „Command Yambol”, „Червени Шопи- Елин Пелин”, „Русе брани ЦСКА”, „U.C.S.H.”, „Армейци Кладница”, „Армейци Троян”, „Червени войни Казанлък”, „Стралджа”, „Чирпань”, „Shumen Group”, „Червена граница Свиленград”, „Код червено- Стара загора”, „Фен клуб Асеновград”, „Фен клуб Попово”, „Фен клуб Радомир”, „Фен клуб Разград”, „Армейци Смолян”, „Фен клуб Мездра”, „Червена чета Радецки – Козлодуй”, „Фен клуб Костенец”, „Хората от Дефилето- Своге”, „CSKA UK- Лондон” и редица други.“