Стойчо Младенов не е треньор на ЦСКА от вече един месец, но по темата какво е било възнаграждението му, докато е бил начело на "червените", не спират да се появяват ежедневни интерпретации и да се цитират какви ли не суми. 

Днес в "Livesport' бяха показани и параметрите, при които специалистът е подписал тригодишен договор с клуба на 19 юли 2013 г. Според информацията, за първата година от контракта, твърдата заплата на специалиста е била 10 хил. евро месечно. 

В него обаче има и следните клаузи: четири транша по 15 хил. евро, бонус от 50 хил. евро при спечелване на титлата, 30 хил. евро за триумф за Купата на България и 10 хил. евро за Суперкупата. 

Друга от клаузите е, че клубът се задължава да изплати 10% от ефективно получените суми от спонсори и рекламодатели, за чието привличане е участвал и той. Освен това, той трябва да получи и 3% от сумата в 7-дневен срок при продажба на футболист на ЦСКА, независимо дали е в страната или в чужбина. 

Така сметките показват, че твърдата сума, която специалистът е получил за първата си година на "Армията" е 180 хил. евро. За втората година от договора твърдата заплата на Младенов се повишава с 5000 евро месечно до 15 хил. Другите клаузи се запазват същите. 

За втория сезон той би могъл да спечели твърдо 240 хил. евро, но контрактът му беше прекратен три месеца преди края на кампанията. В случай на преждевременно прекратяване на контракта, както се случи на практика, ЦСКА се задължава да плати всички дължими суми до момента на треньора плюс неустойка от 200 хил. евро, сочат данните от договора. 

Друга клауза е, че клубът се задължава да плаща утвърдените по вътрешен правилник премии в размер от 150% за наставника. Този договор е подписан от Георги Илиев-Майкъла, който е бил изпълнителен директор на клуба към 19 юли 2013 г.