Последните въпросителни относно А група започват да падат с все по-голяма сила. 35-ият кръг на родното първенство стартира днес със сблъсъка между отборите, които се борят за оцеляването си в елита – Монтана и Пирин. Двубоят на стадион „Огоста“ стартира от 18 часа и можете да го проследите чрез прякото предаване на телевизия Diema Sport, онлайн на платформата Gong Play и на честотите на Дарик радио.

Разликата между съперниците е само две точки – благоевградчани имат 23 на сметката си, докато Монтана е с 21. Още по-тежкото за тима на Емил Велев е, че му предстои и гостуване срещу Славия в София, а "белите" спечелиха и трите им предишни сблъсъка. Пирин от своя страна има да играе с Локомотив Пловдив след днешната среща. Затова монтанчани задължително ще преследват победата у дома, понеже само тя може да им даде шанс да избегнат плейофа срещу втория от Б група. Всеки друг развой на мача сериозно накланя везните в битката за 8-ото място в полза на Пирин.

Залогът предполага, че нито Емил Велев, нито неговият колега Наджи Шенсой ще пазят футболистите си. Така или иначе наставникът на Пирин няма проблеми с контузии на този етап, така че ще може да пусен най-добрия си състав. От другата страна Велев вече може да разчита на контузените доскоро Оливие Боне и Станислав Генчев. Също така в състава на Монтана след изтърпяно наказание се завръща и Сергей Георгиев.

Дотук съперничеството между Пирин и Монтана през сезона е най-непродуктивното откъм голове. В трите си мача дотук двата тима си вкараха само 2 гола – при 1:1 на „Огоста“ в края на ноември. Другите две срещи завършиха при нулеви ремита.

Рефер на двубоя ще бъде Николай Йорданов.