Ботев (Пловдив) уважава своя градски съперник Локомотив, но целта пред "канарчетата" в дербито между двата отбора през уикенда е само и единствено победата, заяви треньорът на "жълто-черните" Петър Пенчев.

"Подготовката ни за дербито протича напълно нормално. Имаме още два дни до мача. Уважаваме Локомотив (Пловдив) за това, които постигна в трудната ситуация, в която се намира. Не се притесняваме от нищо. Ние сме Ботев и нашата цел е победа в дербито. Ще се постараем максимално да се изявим в тази среща и да оправдаем очакванията на нашата публика. Трябва да демонстрираме ценностите на Ботев - отдаденост, борба и качествена игра. Агресията е нещо положително във футбола", коментира Пенчев на пресконференцията.

"Стремим се и ние да въвеждаме този компонент на играта максимално при нас. Надявам се това натрупване да се окаже положително влияние. Агресията е положителен компонент от играта на Локомотив и ще се стремим да отговорим подобаващо", заяви Пенчев на пресконференция.

Той призна, че Спас Делев успешно е подсилил "черно-белите".

"С картотекирането на Спас Делев съперникът ни стана по-силен в атака. И двата отбора са в добро състояние. Футболистите трябва да се концентрират върху задачите каквито ще им се поставят и да дадат най-доброто от себе си. Резултатът ще бъде в следствие от това. Не се притесняваме от времето и
терена. Затова и футболът е интересен. Трябва максимално бързо да се присособим към условията на игрището. Важно е да проявим психическа устойчивост в този мач", допълни той. 

"Работим да насадим чувства на увереност сред играчите и да дадат най-доброто от себе си. Надявам се мобилизиацията да нараства в приближаването на дербито. Станислав Дрянов има проблеми с глезена от мача на дублиращия тим. Момчил Цветанов вече тренира на пълни обороти. Феновете са много важна част за нас и разчитаме много на подкрепата им. Надявам се след края на мача в неделя радостта да е за нас", каза още старши треньорът на Ботев преди дербито с Лкомотив.