Селекцията в Нефтохимик продължава с пълна пара, като поредните две набелязани имена са бившият младежки национал Георги Пашов, който се раздели с Монтана, и крилото Петър Тончев. Пашов обаче има предложения от Славия и от чуждестранен отбор, така че изборът му е труден. Роденият в Гоце Делчев футболист може да играе като десен или ляв бек, а именно такъв се търси при новия член на А група. Тончев е типично крило, остър и бърз. За последно той е играл във втородивизионния Пирин (Разлог), за който се твърди, че ще преотстъпи мястото си във Втора лига на Септември (София). Иначе новите попълнения в Нефтохимик Бургас 1962 са вече десет.

След вчерашните седем играчи, днес бяха официализирани договорите на халфовете Михаел Орачев от Поморие и Иван Вълчанов от Черно море (Варна). До часове ще бъде представен и Атанас Чипилов, играл през последната година и половина във втородивизионния Банско.

Другите нови имена са Костадин Хазуров и Александър Александров от ЦСКА, Янко Георгиев, Яни Пехливанов и Любомир Божинов от Поморие, Георги Чакъров от Дунав Русе 2010, Костадин Велков от четвъртодивизионния Локомотив 1929 (София). Интересното за Велков е, че до момента е съчетавал мачовете в А софийска група с работа, но е предпочел да се върне към професионалния футбол./БТА