Проблем с вратарския пост се очерта за Ивайло Петев в дебютния му мач начело на националния отбор на България. Това е факт, след като Лудогорец не пусна Владислав Стоянов за проверката с Румъния на 7 февруари. Николай Михайлов също няма да е на линия, което на практика оставя Петев само с Божидар Митрев на позицията.

Петев разкри пред БНТ на кои трима футболисти от Лудогорец ще може да разчита за контролата с Румъния на 7 февруари. Светослав Дяков, Георги Терзиев и Михаил Александров ще вземат участие в приятелския мач.

Петев повика шестима представители на шампионите, но тъй като датата не е сред официално обявените за международни срещи от ФИФА и УЕФА, клубните отбори не са задължени да пуснат своите играчи.

Владислав Стоянов, Александър Александров и Йордан Минев ще останат в Испания, където по това време разградчани ще карат втория си подготвителен лагер. Освен тях тримата от първоначално повиканите 22-ма играчи Петев няма да може да разчита на още четирима - Николай Михайлов (Мерсин), Александър Тонев (Селтик), Венцислав Христов (Риека) и Георги Миланов (ЦСКА Москва), които не са получили разрешение от клубовете си. Петев ще попълни групата с дебютанти от "А" група, които ще станат ясни в сряда.

„Това ще даде път на момчета, които не са попадали плановете ми. Може би да обърна по-голямо внимание на тях и дай Боже да излезе нещо, което не съм очаквал”, изрази надежди селекционерът пред БНТ.

Петев допълни, че е в добри отношения с треньорите в "А" група и още не се е виждал със своя предшественик Любослав Пенев, но потвърди, че ще го направи скоро. Друга контрола, освен тази с Румъния, няма да има преди мача с Италия на 28 март. Новият капитан на България ще бъде определен преди евроквалификацията с Италия, което предполага, че Ивелин Попов няма вече да носи лентата.

„Първото нещо, което ми дава основание да бъда оптимист, е, че аз мисля, че ние можем повече като отбор. И все пак имаме един претендент Норвегия, а не Хърватия или Италия, за третото място. Тоя мач с Италия ни се явява рубикон”, каза още селекционерът.

„Това, което ми се иска да стане и тука... Защо те примерно имат 12-дневен лагер. Пак в същото време имат две контроли, а ние измъкваме от пръстите си да направим 3-4 дена лагер с една контрола. Които играчи сме повикали, с тях ще играем. Не е чак толкова важно какъв ще е резултатът, важно е да има идея в играта и всеки един, който е повикан, да покаже потенциала, който има”, завърши Петев.