Старши треньорът на Левски Пепе Мурсия заяви, че в „сините редици“ има проблеми с Валери Домовчийски и Георги Сърмов преди Вечното дерби на България, което е в неделя от 19.30 часа. Същевременно специалистът вметна, че Валери Божинов ще бъде на разположение за мача с ЦСКА.

„Тези, които ще играят, ще са на 100% готови. Имаме проблеми с Домо и Сърмов. И за двама ще изчакаме мнението на лекарите и тогава ще решим. Няма проблем с Валери Божинов, той ще играе“, започна откровено испанецът.

„Спокоен съм преди всичко. Имам огромно нетърпение да започне мачът, защото това е голямо предизвикателство. Става дума за два големи отбора. Имаме всички условия и предпоставки да влезем в мача с гаранция за успех. В момента разсъждаваме като всеки професионален отбор“, продължи Мурсия.

Колкото до новото попълнение Антонио Аниете, Мурсия сподели: „Въпреки че се присъедини по-късно към отбора, аз имам добри впечатления. Мисля, че ако заложа на него, ще даде всичко от себе си“.

„Смятам, че това е един здрав и важен мач за всички, в който всички трябва да се раздадат. Дали това, което се случи с ЦСКА е повлияло – възможно е. Но ние искаме да се концентрираме върху това, което ние ще направим и това, което зависи от нас“.

„Не става дума дали ще излезем с един или двама нападатели, а дали ще създадем възможности за гол. Не ми харесва да персонализирам, повече вярвам в отборната работа. Това е и философията на клуба. Първо искам да кажа, че се чувствам много щастлив, откакто съм тук. Ние трябва да се съобразяваме с възможностите ни“, допълни наставникът.

„Мисля, че утрешният мач е дерби като в цял свят. Ще има много страст. Най-важен е резултатът, нали така? В тези мачове независимо от от играта, това остава. Но ние ще се опитаме да продължим, както до сега“, каза Мурсия.

„Преди всичко в мача на ЦСКА със Зимбру ме впечатли опитът на състава. Независимо от резултата. Нищо не ме изненада нищо в игрови план, защото вече съм ги гледал няколко пъти“, завърши Пепе Мурсия.